Kultura
Jak si vybrat ty správny voňavky?

Jak si vybrat ty správny voňavky?

Dámy, váš výběr voňavky je stejně důležitý, jako když hledáte perfektní šaty na nějakou příležitost, a proto je třeba mu věnovat dostatečnou pozornost. Nejdůležitější je myslet na to, aby se hodil k vaší osobnosti. Než si najdete tu svou jedinečnou a charakteristickou vůni, může to jistý čas trvat. Vaše vůně vám nespadne do klína jako 3 oříšky pro Popelku.

Třeba zkoušet, vonět a věnovat výběru čas, aby byla vůně jedinečná a nezaměnitelná, aby vás charakterizovala a podle ní vás věděli identifikovat, když vkročíte do místnosti. Při výběru vůně nemusíte umět své preference ingrediencí v jednotlivých vrstvách, je třeba se nechat omotat její vůní na vás, vaší pokožce.

voňavky
Mezi příjemní voňavky patří také Safeer Al Oud

Na co se soustředit při výběru vůně?

Při výběru voňavky se soustřeďte na 3 vrstvy – hlava, srdce a základ vůně.

Hlava obsahuje vysoké tóny vůní a je jejím nejdůležitějším prvkem, ucítíte ji po aplikaci totiž jako první. V hlavě většinou ucítíte květinové a ovocné esence. Srdce obsahuje střední tóny, esence, které ucítíte po odeznění hlavy, většinou 2 až 4 hodiny po nanesení voňavky. Základ je vůně nízkých tónů, které odeznívají jako poslední a jsou většinou těžšího charakteru.

Nezapomínejte si vůni vyzkoušet na vlastní pokožce, protože jejím odstřikem na papírku nebo do víka voňavky, jak to mají některé parfumerie zažité, neucítíte vůni jak koresponduje s vaším tělem. Vůně tedy vždy zkoušejte na pokožku, kde nemáte nanesený jiný parfém, nejlépe na zápěstí. Vůně se plně rozvine asi po 20 minutách, tehdy se doporučuje pořádně se jí nadechnout.

voňavky
Teeb Al Mashaer

Jaký druh voňavky si zvolit?

Nejdříve si promyslete jakou chcete intenzitu a výdrž, podle toho zvolte zda sáhnete po parfému nebo toaletní vodě. Jaký je v nich rozdíl? Parfém obsahuje 15 – 30% vonné esence, parfémová voda 8-15% vonné esence, toaletní voda 4 – 8% vonné esence v koncentrovaném lihu nebo vodě. Také může být užitečným nastudování si typu vůně, která koresponduje s vaší osobností nebo znamením zvěrokruhu, neuvěříte, ale funguje to.