Lifestyle
<strong><u>Dámské boty Gant jako symbol elegance a nadčasovosti</u></strong>

Dámské boty Gant jako symbol elegance a nadčasovosti

Milé dámy, jste milovnicemi obuvi a potrpíte si u svých bot na kvalitu, která s sebou nese komfort, ale zároveň i luxusní a líbivý design? V tom případě vsaďte na dámské boty Gant, které jsou jistotou kvalitní obuvi.

gant shoes
Značka Gant je jistotou kvalitní obuvi.

Jak to všechno začalo…

Značka Gant byla založena na vizích jednoho muže, kterým nebyl nikdo jiný než Bernard Gantmacher. Právě ten snil o navržení perfektní košile z oxfordské bavlny a své snahy a touhy převedl až do světově uznávané módní značky. Všichni jistě víme, že za každou úspěšnou značkou stojí nějaký originální příběh – podívejme se na to, jaký příběh s sebou nese značka Gant.

gant boty
Boty Gant jsou velice stylové a oblíbené.

Písmeno „G“ jako symbol kvality

Vše se začalo odehrávat po první světové válce, kdy Bernard Gantmacher společně se svým obchodním partnerem založili firmu specializovanou na výrobu košil. Jejich originalita spočívala v tom, že každou vyrobenou košili označili písmenem „G“, které bylo symbolikou kvality. V praxi to znamenalo, že poptávající, spíše než to, od jaké značky košile je, řešili, zda má košile na sobě písmeno „G“, což značilo opravdu kvalitní zboží. Jelikož bylo zrovna poválečné období, většina mužů prahla vyměnit uniformy za ležérní styl oblečení, což způsobilo obrovský nárust poptávky po košilích s „G“.

Založení nové značky

Díky enormní poptávce nechali synové Bernarda v roce 1949 založit novou společnost GANT, Inc. a svá příjmení si ikonicky změnili na „Gant“. Od sedmdesátých let odkoupili společnost tři švédští podnikatelé, kteří dodali zboží tzv. evropský nádech a zároveň dopomohli značce GANT a o mezinárodní rozšíření. Rovněž se rozšířil i sortiment, přes sportovní oblečení až po luxusní obuv a doplňky. Od roku 2008 značku vlastní švýcarský podnik Maus Frères se sídlem, které zůstalo ve švédském Stockholmu.

Obuv ve stylu americké módy s evropským duchem

Navzdory své historii značka Gant ve svých modelech obuvi vyobrazuje typicky americkou módu v kombinaci s nádechem evropského ducha. Pokud si tedy pořídíte dámské boty Gant, tak nebudete nosit pouze módní značku, ale budete reprezentovat také druh životního stylu, který se vyznačuje elegancí a sympatickou jednoduchostí.

Elegance a nadčasovost

Ptáte se, pro koho jsou boty značky Gant určeny? Gant je totiž synonymem pro nadčasovost, ležérnost a eleganci. Hodí se pro všechny, kteří se věnují své práci na plný výkon, ale zároveň umí v dnešní uspěchané době zpomalit a užít si všechny momenty svého života plnými doušky.

Kvalitně i ekologicky

Obuv Gant je vyrobena z textilních materiálů a z kůže. V současné době se společnost snaží jít čím dál více ekologičtější cestou a její cíle do budoucna jsou výrobky z čistě přírodních a ekologicky využitelných materiálů. Rovněž jdou také cestou environmentální politiky a všem svým neprodaným produktům se snaží dát naději na druhý život.