Bydlení a zahrada
Vnější předokenní rolety pro pohodlí a pěkné bydlení

Vnější předokenní rolety pro pohodlí a pěkné bydlení

pěkné bydlení
Existují různé druhy rolet

Vnější rolety jsou pro pěkné bydlení oblíbeným stínícím prvkem, který má však i mnoho dalších výhod. Jedná se o prvek, který můžete spíše pozorovat na novostavbách. To ale neznamená, že se na starší budovy nedají namontovat.

Nejedná se o složitou záležitost, ale v případě, že ještě nemáte vyměněná okna (nemáte plastová), tato výměna se doporučuje před samotnou montáží rolet.

Rozdělení vnějších rolet

pěkné bydlení
Rolety na dálkové ovládání

Vnější rolety poskytují pohodlnější a pěkné bydlení. Existuje několik druhů a každý druh má své výhody a specifické vlastnosti. To znamená, že každý si může vybrat pro své pěkné bydlení podle své libosti.

Nestárnoucí klasikou pro pěkné bydlení jsou určitě předokenní rolety s přiznaným boxem, dále jsou to rolety do předpokladů nebo pod omítku. Poslední dobou se do módy dostávají rolety na solární pohon. Ovšem nejnovějším hitem jsou hliníkové rolety s lamelou JalouRoll®.

Všechny rolety se většinou ovládají pomocí šňůrky, pásky, kliky, prostřednictvím pružinové protiváhy nebo pomocí motorického ovládání. Ty na solární pohon se ovládají pomocí dálkového ovladače a je možné je využít i v místech bez přívodu elektrické energie.

Ať už si zvolíte pro vaše pěkné bydlení jakýkoliv typ z výše uvedených rolet, co určitě oceníte je to, že si můžete vybrat z nejrůznějších barev. Můžete tak bez problémů rolety sladit s barvou fasády a podobně.

Rolety a jejich výhody | Pěkné bydlení

pěkné bydlení
Pěkné bydlení

Mezi další vlastnosti, které jsou zároveň i výhodami, patří ochrana oken před povětrnostními podmínkami a jinými vnějšími vlivy. Mezi „jiné vnější vlivy“ můžeme zařadit například zloděje a podobně. Rolety na oknech rovněž působí jako protihluková bariéra, tudíž se nemusíte bát, že by vás v noci něco rušilo od vašeho klidného spánku.

Další výhodou rolet pro pěkné bydlení je tepelná izolace. Nejlepší tepelně izolační vlastnosti mají rolety, které jsou vyrobeny z hliníkových lamel a lamel s polyuretanovou výplní.

Jak tedy můžete vidět, takové rolety mají pro pěkné bydlení velké množství pozitivních vlastností a výhod, které určitě oceníte, a proto neváhejte a určitě si ty svoje pořiďte. Jsou k nezaplacení.