Bydlení a zahrada
Nakupujeme zahradní nábytek

Nakupujeme zahradní nábytek

zahradní nábytek
Doplňky přidají nábytku správný šmrnc

Zahradní nábytek nakupujeme možná dva-tři krát za život. Jak však vybrat takový, který by vám vydržel celý život a snesl by všechny vrtochy počasí, všechnu tu zátěž, a po tom všem si stále zachoval původní vzhled a vlastnosti?

Odpověď je v důkladném výběru. S očekáváním delší životnosti nábytku roste samozřejmě i jeho cena.

Proto pokud chcete koupit takový, který vám vydrží několik desetiletí, počítejte s tím, že cena bude vysoká. Pokud se však rozhodnete, že nábytek budete podle trendů pravidelně obměňovat, neinvestujte zbytečně.

Zahradní nábytek a jeho kvalita

Základem dlouhé životnosti zahradního nábytku je kvalitní materiál. Takový materiál musí výborně zvládat všechny vrtochy počasí, ať už prudké sluneční záření nebo v případě, že nábytek nebudete schovávat, i déšť, sníh a mráz.

zahradní nábytek
Kvalitní zahradní nábytek vydrží i v náročnějších podmínkách

Stejně tak musí dobře zvládat i různé chemikálie, které se používají na postřiky v zahradách, při čištění bazénu nebo při samotném čištění nábytku. Samozřejmě, výběr závisí na preference kupujícího, ale nakonec, nejkvalitnější zahradní nábytek je vyráběn z kvalitního dřeva jako buk nebo dub.

Design vs. pohodlí

Zahradní nábytek je samozřejmou součástí vnějšího sezení v zóně klidu, odpočinku a relaxu. Proto by při jeho výběru měla být klíčová pohodlnost. Pokud si vyberete zmíněný dřevěný nábytek, nebojte se nepohodlí, takový zahradní nábytek, kromě toho, že je ergonomicky tvarovaný, můžete vhodně doplnit odnímatelnými polštáři. Ty v případě špatného počasí pohodlně sejmete a zabezpečíte tak jejich čistotu a dlouhou trvanlivost.

Alternativou dřeva je plast. V minulosti byl plastový zahradní nábytek podceňován, hlavně kvůli své designové stránce. V současnosti však prožívá návrat na trh, poté, co prošel výraznými vylepšeními. Plast je dlouho trvanlivý materiál, vůbec ne náročný na údržbu. Plastový nábytek se však musí na zimu uskladnit někde uvnitř domu, protože mráz by mohl poškodit jeho pevnost a strukturu. Naopak dřevěný nábytek může být v zahradě po celý rok, protože mu mráz neublíží díky speciálnímu způsobu zpracování a ošetřování.