Bydlení a zahrada
Rozkládací sedačky – dbejte na potřebný komfort

Rozkládací sedačky – dbejte na potřebný komfort

Pokud máte prostorově menší byt, určitě je pro vás vhodným řešením posezení a zároveň spaní rozkládací sedačka. Hodí se do garsonek nebo jednopokojových bytů, kde je obývací pokoj zároveň ložnicí a pracovnou a rozkládací sedačka je vlastně jediným řešením, jak skloubit denní využití pohovky (na čtení, sledování televize nebo posezení s přáteli nebo s rodinou) s manželskou postelí. Kvalitní rozkládací sedačky určené na každodenní spaní jsou tedy v tomto případě přijatelným kompromisem.

rozkládací sedačky
Rozkládací sedačky jsou skvělým doplňkem do každé místnosti v interiéru

Výběr záleží na mnoha faktorech

Při výběru rozkládací sedačky do našeho bytu se většinou orientujeme podle tvaru, barvy, typu potahu, tedy podle toho, co se nám líbí. Právě barva, design a celkové estetické působení je první, čeho si při výběru sedačky do naší domácnosti všímáme. Pokud vám však má rozkládací sedačka dobře posloužit, potřebuje mnohem víc než jen kvalitní design. V prvé řadě musíte zvážit vaše prostorové možnosti a vybrat velikost sedačky, která pro vás bude ideální. Zvolit si můžete klasickou rovnou nebo rohovou ve tvaru písmene L. V potaz musíte vzít i tvrdost sedáku a tvrdost té části matrace, na které budete po rozložení spát. Důležitá je i výška opěrky. Dalším z faktorů při výběru kvalitní sedačky, kterou budete dnes a denně rozkládat, je nenáročný způsob jejího rozkládání. Také dbejte na dostatečně velký úložný prostor, abyste měli kam uložit ložní prádlo.

Rozkládací sedačky by měly být dostatečně komfortní

Rozkládací sedačky by měly být dostatečně komfortní na sezení i spaní, proto se zaměřte na takové, které jsou určené ke každodennímu spánku. Nezapomínejte, že to je nejdůležitější kriterium při výběru, protože kvalita vašeho spánku je na prvním místě. Rozkládací sedačky, které mají v popisu uvedeno, že slouží pouze k příležitostnému spaní, jsou ideální do hostinských pokojů nebo pracoven a mají sloužit opravdu jen k příležitostnému přespání vašich návštěv a hostů.

rozkládací sedačky
Rozkládací sedačky – vhodné pro každodenní i příležitostné spaní

Sedačky na příležitostné i každodenní spaní najdete i v tomto e-shopu.