Bydlení a zahrada
Vybíráme svítidla pro předsíň, chodbu i koupelnu

Vybíráme svítidla pro předsíň, chodbu i koupelnu

Svítidla
Osvětlení do chodby a předsíně vybírejte zejména z kategorie “stropní”

Pokud právě uvažujete nad svítidlem do svého bytu či domu, kromě moderního designu by vás měl zajímat hlavně účel, na který svítilnu budete používat. Potřebujete centrální osvětlení místnosti, osvětlit pracovní stůl, pracovní plochu v kuchyni, případně vybíráte jen náladové osvětlení, které by mělo být dekorací? Požadavky na druh osvětlení jsou všelijaké a i když se nejvíce zaměřujeme na svítidla do obývacích či dětských pokojů či kuchyně, netřeba podceňovat ani osvětlení chodeb, síní či koupelny, kde je největší nedostatek denního světla.

Ty správné svítidla pro vaši chodbu a předsíň

Předsíň, chodba nebo šatník jsou obytné prostory, ve kterých je většinou třeba umělé osvětlení i přes den, měli by být tedy zajištěno kvalitním a správným osvětlením stejně jako ostatní místnosti i přesto, že chodbami či síněmi jen procházíme a nevyužíváme je na delší pobyt . Na chodbách jsou z hlediska bezpečnosti či dobré orientace důležité hlavně nástěnné, stropní či bodová svítidla. Při vstupních chodbách nebo schodištích je nejlepším řešením senzorické osvětlení, které reaguje na váš pohyb okamžitým rozsvícením a po určitém čase se samy automaticky vypne.

Svítidla
Do koupelny je vhodné kombinovat stropní svítidla s doplňkovými, například LED pásmy

Koupelnová svítidla

Výběr a umístění svítidel v koupelně je třeba dobře promyslet a nezapomínejte, že do koupelny jsou potřebné svítidla určeny do vlhkého prostředí (hlavně to platí pro ty v blízkosti vany a sprchových koutů). V této místnosti musí být vyřešeno svítidlo v souladu s bezpečností. V koupelně vám jedno centrální svítidlo nevystačí, mnohem větší komfort dosáhnete používáním více zdrojů, např. kombinací stropních svítidel s bodovým osvětlením zrcadla či prostoru u umyvadla, nad vanou nebo v blízkosti sprchového koutu. Koupelnová světla jsou dostupné v různých setech a jejichž součástí je kromě centrálního svítidla i doplňkové osvětlení v jednom a tomtéž designu.

 

Tags :