Nezařazené
Proč si stále více žen pořizuje zbraně?

Proč si stále více žen pořizuje zbraně?

Zbraně v dnešní době už ani zdaleka nejsou jen výsadou mužů, protože stále více se k jejich koupi přiklánějí i ženy. Co je však důvodem, že počet žen vlastnících zbraň se během několika let zvýšil až o téměř 23%?

Střelná zbraň – nejlepší sebeobrana pro ženy?

Průměrná žena, ať jakkoli často navštěvuje fitness či trénuje jakýkoliv druh sebeobrany, je ve většině případů i tak vždy fyzicky slabší než průměrný muž. A tak, když se setká v přímém konfliktu tváří v tvář muži, v drtivém procentu případů tento boj prostě prohraje. To však vůbec nemusí platit v případě, že vlastní zbraň a ví, jak s ní má zacházet. Dokonce i policisté a kriminalisté uznávají, že střelná zbraň je pro ženu nejlepším prostředkem pro sebeobranu, pokud dojde k nejhoršímu.
Většina žen, které se věnují střelbě a vlastní alespoň jednu zbraň, se jednoznačně shodují – vlastnictví zbraně a schopnost střílet jim dodává pocit sebejistoty a nezávislosti. Nemusí se omezovat ve svých aktivitách, nemusí mít neustále partnera po svém boku, aby je ochránil “kdyby něco”. Jednoduše, obstarání zbraně jim otevřelo v jejich životě zcela nové možnosti.

zbraně
Obranné prostředky a zbraně pro ženy

Zbraně jako odezva na politickou a ekonomickou situaci ve světě

Otázkou však zůstává, proč se zbraně staly tak “populárními” mezi něžnějším pohlavím právě teď. Z jedné strany za to určitě mohou události, které se dějí ve světě, i bezprostředně v jejich blízkosti, o kterých slyší v televizních zprávách nebo čtou v novinách. V dnešní době se ženy už prostě necítí bezpečně. Na druhé straně za tím také stojí určitá emancipace žen. Není to tak dávno, kdy byla svatba a následné bydlení s manželem v životě ženy samozřejmostí již kolem věku 20 let. Dnes se najde mnoho žen i kolem třicítky, které stále bývají samy a potřebují mít jistotu, že se umí v případě toho nejhoršího ubránit i bez pomoci muže.

zbraně
Různé druhy zbraní – pro sběratele i na sebeobranu

Co na to army shopy?

Ani army shopy v tomto směru nezaostávají a reagují na výše zmíněné statistiky. Snaží se rozšířit nabídku svých produktů, které byly dosud ve značné míře určeny pouze mužům tak, aby byly jejich zbraně vhodné i pro ženy. A to nejen z hlediska funkčnosti, ale i z hlediska velikosti či možnosti vybrat si z několika barev.

 

Tags :