Svatba
Svatební účes – krásný a pohodlný zároveň

Svatební účes – krásný a pohodlný zároveň

svatební účes
Svatební účes s nádherným doplňkem

Plánujete právě svou svatbu? Pak zajisté řešíte všechny ty příjemné věci, jako je výběr šatů, bot, kytice, pozvánek, výběr vhodného svatebního účesu a líčení. Abychom vám vaše plánování trochu usnadnili, máme pro vás pár užitečných rad a tipů ohledně svatebního účesu.

Jak začít s výběrem svatebního účesu?

Na začátku vám doporučíme prolistovat si pár svatebních a módních časopisů a projít si pár internetových stránek, kde najdete množství tipů na svatební účes. Určitě budete mít z čeho vybírat, protože variací na svatební účesy je opravdu hodně. Ať už budete vybírat z dlouhých, polodlouhých nebo krátkých vlasů. Můžete si vybrat ležérní účes nebo naopak účes  vypracovaný do nejmenšího detailu, účes se závojem nebo bez, s korunkou, kloboučkem, síťkou nebo účes s jednoduššími doplňky, jako např. jediným pěkným výrazným květem, věnečkem, čelenkou nebo vícero živými květy. Z bohaté a rozmanité nabídky, kterou nabízí dnešní časopisy a internet, si určitě vybere každá nevěsta.

Zkouška svatebního účesu je důležitá!

Zkouškou účesu ještě před svatbou získáte konkrétní představu o tom, co se vám líbí a co vám sluší a jaký by měl váš svatební účes být. Svou představu s obrázkem konkrétního účesu nejprve proberte s vaší kadeřnicí, samozřejmě v dostatečném časovém předstihu! Svatební účes je dobré si dopředu vyzkoušet, alespoň dvě nebo tři možnosti, podle výsledku se pak rozhodnete, který se vám líbí nejvíc.

svatební účes
I rozpuštěné vlasy mohou být na svatbu dobrou volbou

Na co je třeba ještě myslet, když si vybíráte svatební účes?

Svatební účes je samozřejmě potřeba přizpůsobit celkovému stylu nevěsty, k její tváři, šatům a k celkovému stylu svatby. K jednodušším svatebním šatům se hodí složitější účes a doplňky do vlasů, naopak zdobené, výrazné šaty potřebují jednodušší účes. Svatební účes by měl být nejen krásný a výjimečný, ale také praktický a stabilní, aby se v něm nevěsta cítila dobře a aby vydržel. Podstatný je pocit nevěsty, musí se v účesu cítit pohodlně, být sama sebou. Jedině spokojená nevěsta, která se cítí příjemně a komfortně ve svých šatech a účesu, krásně a přirozeně nalíčená, si dokáže svůj velký den náležitě užít a vychutnat.