Nezařazené
Jaké jsou aktuální trendy pro webdesign?

Jaké jsou aktuální trendy pro webdesign?

Trendy se mění každoročně (v některých případech i „každosezónně“) téměř v každé oblasti, ať už se jedná o oblečení, boty, kabelky, elektroniku nebo nábytek. No a v neposlední řadě to platí pro webdesign. V této oblasti jsou novinky a nové trendy důležité, protože se od toho odvíjí kvalita vlastní reklamy. Je nutné podotknout, že se „něco“ mění každoročně a tudíž stránky, které chtějí zaujmout, musí jít, jak se říká, s dobou. V našem dnešním blogu vám přinášíme přehled několika „horkých“ novinek posledního čtvrtroku 2014. Jde o trendy, které se už v průběhu roku osvědčily, ale i o ty, které jsou, jak se říká, čerstvé.

HTML5 video a audio přehrávače

Jednou z prvních novinek webdesignu, které přinesl tento rok, jsou HTML5 video (a audio) přehrávače. Až do roku 2014 byly téměř výhradně využívány Flash přehrávače. Avšak rok 2014 způsobil něco jako revoluci a tyto přehrávače začínají být nahrazovány HTML5 video přehrávači. No a vzhledem na tuto radikální změnu se začínají přizpůsobovat i webové prohlížeče tak, aby byly schopné přehrávat tyto soubory. Pokud tedy hodláte nějak upgradovat stránky nebo je nějak upravovat pomocí videa, jednoznačně vám doporučujeme použít právě video v tomto formátu.

Využijte možnosti 3D animací!

3D animace – rovněž poměrně nová a velmi žádaná součást web stránek, která by neměla chybět na žádné stránce. 3D animace by měly být součástí každého kvalitního webdesignu a umísťovat byste je měli například do navigačního menu nebo galerie obrázků. Typickým příklad 3D animace je virtuální prohlídka, například v případě ubytování. Toto zákazníkům přiblíží detaily nabízeného produktu nebo služby a určitě to ocení. Zároveň je však důležité, abyste to s 3D animacemi nepřehnali, protože v případě velkého množství takových animací to může způsobit pomalé načítávání stránek nebo jiné problémy.

webdesign
Dobrý webdesign = dobrá reklama

Webdesign pro vlastní portfolio

Vytváříte webdesign pro osobní portfolio? Tento tip můžete využít například při tvorbě web stránek pro fotografy, DJ, malíře nebo kohokoliv jiného, kdo se na své stránce snaží prezentovat vlastní produkty. Velmi efektivní je umístění umělecké fotografie „prodávajícího“ přímo na stránku a to ve velkém formátu. Při vhodně zvolených elementech stránky může být dokonce taková fotka i pozadím.

To jsou jen tři základní tipy, které vám mohou pomoci, když se rozhodujete, jaký webdesign zvolit pro vaši stránku. Samozřejmě, že pro rok 2014 je jich mnohem více, ale naše kapacity jsou omezené a proto si o dalších typech budete muset přečíst na jiných stránkách.

Tags :