Bydlení a zahrada
Kuchyňská linka v otevřeném prostoru propojeném s obývacím pokojem

Kuchyňská linka v otevřeném prostoru propojeném s obývacím pokojem

Kuchyňská linka
Kuchyňská linka v prostoru propojeném s obývákem

Spojení kuchyně s obývacím pokojem je dnes v mnohých domácnostech velmi oblíbeným řešením. Zejména v případě, kdy máte menší byt, může být toto spojení místností velmi praktické a prospěšné.

Kuchyň spojená s obývacím pokojem

V mnohých bytech jsou jen malé kuchyně, kam se vejde jen kuchyňská linka a spotřebiče – lednice a sporák. Propojení kuchyně s obývacím pokojem pak často bývá jediným řešením, jak získat prostor na jídelní stůl, případě na vytvoření menšího barového pultu s barovými židličkami. Je to možnost, jak získat větší, otevřený prostor a zároveň si vytvořit trendový interiér. Kuchyň a obývací pokoj v tomto případě přestávají fungovat jako dvě samostatné místnosti a stávají se jedním celkem, který může (ale nemusí) být částečně rozdělený, například právě barovým pultem.

Aby kuchyňská linka ladila…

Pokud plánujete takový spojený prostor, je důležité, aby zařízení celé místnosti spolu tvarově, materiálově i barevně ladilo. Kuchyňská linka by měla být v souladu s nábytkem v obývacím pokoji a naopak. V současné době už to není žádný problém, protože nabídky výrobců, co se týká kuchyní i ostatního nábytku, jsou opravdu bohaté a pestré. Ať už vás osloví klasická kuchyňská linka s matnou dřevěnou strukturou nebo spíše moderní lesklé barevné přední plochy, nic není nemožné, v dnešní době se všechna provedení dají lehce zkombinovat tak, aby co nejvíce ladily s nábytkem v obývací části.

kuchynská linka
Řešení s tzv. “ostrůvkem”

Zajímavým řešením je i kuchyňská linka s tzv. ostrůvkem. Tento ostrůvek opticky oddělí kuchyň od obývacího prostoru a je jen na vás, jak ho využijete. Ať už jako barové sezení nebo jako varnou či pracovní plochu.

Rušivým prvkem mohou být nezbytné kuchyňské spotřebiče. Nejlepším řešení je schovat je do kuchyňské linky. Také nezapomeňte na detaily, jako jsou vhodná světla, digestoř nebo úchytky na dvířkách. Vše by spolu mělo ladit.

Na obkladačky zapomeňte

A co kuchyňská linka a klasické obkladačky? Na ty raději zapomeňte, mnohem elegantnější jsou moderní prvky, jako např. speciální sklo nebo laminát.