Bydlení a zahrada
Kuchyně můžete uspořádat různými způsoby

Kuchyně můžete uspořádat různými způsoby

KuchynePři výběru kuchyně je potřebné myslet na mnoho věcí, na základě kterých se později bude vyvíjet funkčnost, praktičnost i estetický vzhled. Proto je doopravdy nevyhnutné doopravdy důkladné a precizní naplánování kuchyně nejlépe odborníky v kuchyňských či interiérových studiích.

V první řadě musíte vždy zvážit prostorové možnosti, tedy velikost kuchyně a i její dispoziční umístění. Musíte si promyslet, kolik úložného prostoru na potraviny i kuchyňské nádobí potřebujete. Všechno toto závisí i od počtu členů vaší domácnosti, jak často vaříte a podobně. Pokud plánujete kuchyni spojit s jídelnou, musíte do plánování zahrnout umístění jídelního stolu poblíž vaší kuchyně.

Pokud si však myslíte, že se ze dne na den rozhodnete, že chcete novou kuchyni a prostě se jenom seberete a půjdete si ji vybrat do kuchyňského studia, jste na omylu. Musíte se na všechno důkladně připravit. Než se tedy připravíte do zmiňovaného kuchyňského studia, musíte si doma pečlivě všechno změřit a naplánovat a udělat si alespoň přibližný náčrt, jak byste si všechno představovali. Ve studiu vám poté mohou poradit, co udělat jinak a podobně. Hlavně tam nesmíte přijít s prázdnýma rukama.

Možnosti různého uspořádání kuchyně

KuchyneKuchyně může mít mnoho podob, protože na výběr jsou různé možnosti uspořádání kuchyňské linky. Pokud vás omezuje prostor, který máte k dispozici, můžete se rozhodnout pro umístění kuchyňské linky pouze k jedné stěně. V takovém případě se jedná o lineární jednostěnnou kuchyni, která je vhodná obzvlášť pro menší, případně úzké a dlouhé místnosti, kde neexistuje příliš mnoho možností na to, jak vše uspořádat jinak.

Pokud vás netrápí problémy, které byly zmíněny výše, tedy nedostatek prostoru, máte při výběru a zařizování kuchyně daleko větší možnosti a můžete tak popustit uzdu své fantazie. Samozřejmě si můžete kuchyni zařídit tak, jako v předchozím případě, ale můžete využít velikosti místnosti, tak vám doporučujeme kuchyni ve tvaru písmene L, dvojřadovou souběžnou kuchyni nebo kuchyni ve tvaru písmene U, která v konečném výsledku působí velmi elegantně a luxusně.

Ostrůvek v kuchyni

KuchyneModerní kuchyně s ostrůvkem jsou rovněž velmi působivé a umožňují optimální rozložení pracovní zóny do trojúhelníku, kde ostrůvek může sloužit jako varné centrum, případně se díky jeho pomoci dá rozšířit pracovní plocha nebo odkládací prostor.

Ostrůvek však může sloužit i na posezení. Velmi oblíbené a moderní je vytvoření stylového sezení s barovými židlemi.

Kuchyně s umístěným ostrůvkem si však vyžaduje větší prostor, aby nebyla místnost příliš překombinovaná a zůstala v ní potřebná vzdušnost.

Tags :