Lifestyle
Jak se správně starat o krajkové kalhotky?

Jak se správně starat o krajkové kalhotky?

Abychom se cítili pohodlně a zároveň žádaně a přitažlivě musíme dbát na kvalitní výběr spodního prádla. Pro milovníky krajkového spodního prádla je situace ztížená správným výběrem materiálu krajky, tak aby byla příjemná na nošení, nikde neškrábala a zároveň byla jemná na dotek a vypadala luxusně. Když už si vyberte to správné krajkové prádlo, proč riskovat jeho zničení nesprávným praním? Pojďme si spolu probrat pár rad, jak se správně starat o krajkové kalhotky a krajkové prádlo, aby vám vydrželo co nejdéle pěkné bez vytahání, žmolků a roztrhání.

krajkové kalhotky

Krajkové kalhotky jsou jemné

Krajkové kalhotky je nejlepší prát v ruce

Už na první dotek a pohled je jasné, že krajkové kalhotky jsou jemné a je tedy patrné, že je nemůžeme jen tak vyprat v pračce společně s ostatním prádle a už vůbec ne například na 60 stupňů. Kvalitní spodní prádlo, které je ušito z krajky je většinou různého složení a kombinací materiálů. Dříve než budete tedy krajkové prádlo prát, je potřeba zkontrolovat štítek s pracími symboly, které doporučuje výrobce. Poté zvolte vhodný způsob ošetření, sušení, praní a vhodný prací prostředek. Většina krajkového prádla je tedy nutná prát v ruce s šetrnými pracími prostředky. V žádném případě nepoužívejte aviváž a krajkové prádlo neždímejte. Mohlo by zašednout a krajka by se mohla vytahat a protrhnout. Pokud musíte použít k ranní pračku, používejte ten nejšetrnější program, prádlo neždímejte v případě podprsenky použijte obal na praní.

krajkové kalhotky

Krajkové kalhotky pereme v ruce

A jak krajkové kalhotky usušit?

Jaký je nejšetrnější způsob sušení spodního prádla ušitého z krajky? Nejprve opatrně vymačkáme přebytečnou vodu, prádlo přehodíme na sušák a vysušíme. Není vhodné krajkové kalhotky sušit v sušičce, na slunci, ani na topení. Prádlo by se tak mohlo vytahat, vyblednout a krajka by se mohla poničit. Pokud budete dbát těchto základních rad a doporučení, prodloužíte tak životnost krajkového prádla a vydrží vám tak roky v nezměněném tvaru, barvě a bude jemné a příjemné na nošení.