Nezařazené
Založení účtu ve Švýcarsku, rychle a jednoduše

Založení účtu ve Švýcarsku, rychle a jednoduše

Žijeme v době, kde už skoro vůbec neexistuje bankovní tajemství, a tedy je téměř nemožné provádět zcela anonymní bankovní transakce. V nenávratně je doba, kdy stačilo mít otevřený účet ve Švýcarsku a přijímat prostředky, které identifikovali jako provizi z obchodní a poradenské činnosti bez dalších daňových důsledků. Na celém světě nenajdete banku, která by nevyžadovala od vás různé informace v důsledku požadavků kladených novou mezinárodní legislativou. Založení účtu ve Švýcarsku je přesto dobrou volbou.

 

založení účtu ve Švýcarsku
Založení účtu ve Švýcarsku má své výhody.

Založení účtu ve Švýcarsku je velmi dobrá možnost

Přesto, co jsme psali výše, stále existují možnosti zachování vyšší míry soukromí. Pokud zakládáte bankovní účty, založte je na právnické osoby a pokud je to co jen trošku možné, vyhněte se sdělení informace o konečném vlastníkovi. Na to byste měli nejen najít vhodnou banku, ale také důkladně připravit a doložit důvěryhodnost společnosti. Jako vždy bylo, tak i v současnosti platí, že švýcarský bankovní systém je skutečně stabilní, úspěšný a výkonný. Založit si účet ve Švýcarsku by mělo být zcela prvním krokem, pokud chcete začít podnikat. A i když je tento švýcarský systém celkem komplikovaný a z daňového hlediska náročný, v konečném výsledku bude pro vás i tak daňově přijatelnější a výhodnější než v mnoha jiných evropských státech.

založení účtu ve Švýcarsku
Tlak Evropské únie může ovplyvnit založení účtu ve Švýcarsku.

Anonymní bankovní účty v zahraničí

Pokud by měli zahraniční banky poskytnout nějakou informaci, tak pouze na základě rozhodnutí místního soudu. To vytváří ochrannou bariéru i v případě, že je bance oznámena informace o skutečném vlastníkovi. Samozřejmostí je, že situace se v mezinárodním bankovnictví mění a je vcelku dynamická, s mnoha změnami. Dlouhá desetiletí bylo Švýcarsko známé takovou jurisdikcí, která garantovala svým bankovním klientům vysokou míru diskrétnosti, až úplné anonymity. Jelikož Evropská unie a USA vyvíjejí tlak, po četných skandálech švýcarských bank se zavedený systém mění. Všeobecné podmínky založení účtu ve Švýcarsku, které v minulosti platili, už nyní platit nebudou. Vypadá to tak, že v polovině příštího roku má navíc nabýt účinnosti dohoda mezi Evropskou unií a Švýcarskem o automatické výměně informací o bankovních účtech. Protože však ve Švýcarsku platí systém přímé demokracie, je velmi pravděpodobné, že tato dohoda bude zamítnuta v referendu.