Svatba
„Zelená svatba“ – jak na to (2. část)

„Zelená svatba“ – jak na to (2. část)

První část článku “Zelená svatba” naleznete zde.

svatba
Vytetovné obroučky

Prsteny

Doma máte určitě nějaké zlaté nebo stříbrné šperky, které nenosíte a jenom vám „zavazí“ ve šperkovnici. Proto existuje možnost, že takové šperky posbíráte, necháte je roztavit a necháte si vyrobit prsteny na míru. Další možností je zakoupení starožitných prstenů nebo si prsteny jednoduše koupíte ze záložny. Pro ty extremističtější z vás máme jedno zvláštní řešení – můžete si své prsteny nechat vytetovat.

svatba
“Zelená” svatba v exteriéru

Místo svatby

Pro tento typ svatby se nejvíce hodí svatba někde venku. Je jedno, jestli se bude konat v přírodě nebo u vás doma na dvoře. Ale venku máte dostatek denního světla, čímž ušetříte za osvětlení interiéru. Když už se bude stmívat, zapálíte si svíčky, což bude působit romanticky a co se hudby týče, můžete si pozvat živou hudbu, která dokáže hrát i bez elektronických zařízení. Mezi tradiční zvyky můžete například zařadit vypouštění ekologických lampionů s vašimi přáníčky.

Pokud zvolíte vhodné místo, může se zde konat všechno od oddání až po svatební hostinu, čímž ušetříte náklady na přemisťování vás a všech hostů na svatbě.

Květiny

Svatební kytice a svatební květinová výzdoba by měla být pouze z čerstvých květin například od místního květináře nebo přímo z vaší zahrádky. Ovšem můžete ušetřit i na květinové výzdobě a to v případě, že si svatbu uspořádáte na místě, kde květiny rostou běžně například v botanické zahradě. Tím ušetříte další výdaje.

svatba
Svatební menu z vypěstovaných surovin

Jídlo

Co se jídla týče, tak do svatebního menu zkuste zakomponovat pouze pokrmy, které budou tvořeny ze surovin, které jste si sami vypěstovali nebo které se pěstují někdo poblíž místa vašeho obřadu. Sedněte si s kuchařem a zkuste vypočítat, kolik jídla asi bude potřeba, včetně svatebního dortu, abyste na konci svatby zbytečně nemuseli vyhazovat zbytky. Je to zbytečné plýtvání s jídlem.

Každá svatba je svým způsobem nezapomenutelná, ale stále existuje mnoho možností, jak si ji můžete nějak ozvláštnit nebo okořenit, aby byla něčím extra.

Tags :