Lifestyle
Plátěná bekovka pro Bonvivány

Plátěná bekovka pro Bonvivány

Pro ty co neví bonviván je veliký prožitkář. Slovo vzniklo z francouzského bon viveur, což znamená dobrý život. Tento člověk si všechny zážitky úžívá, ať se jedná o jídlo, příjemné prostředí, dobrá společnost a další. Nejedná se v žádném případě o špatné vlastnosti, ale naopak. S tímto člověkem je kolikrát radost se potkat, protože vám dokáže změnit pohled na věc. A jaká je jeho značka? No přece plátěná bekovka.

plátěná bekovka
Plátěná bekovka? Nosí i David Beckham.

Značka bonvivána? Plátěná bekovka

Už podle původu tohoto slova, si představíme spíš, elegantního Francouze, bafající cigaretu u dobrého šálku kávy s výhledem na malebnou ulici, kde pozoruje veškeré dění. Bonviván si potrpí na dobrém jídle a má často vyhlídnuté své oblíbené podniky, do kterých chodí pravidelně. Takový bonviván se nestará jen on tom kde je, ale jak na tomto místě vypadá. Při posezení venku by mohlo celkový prožitek pokazit ledaco, třeba takové silné svítící sluníčko, na kterém se stačí opalovat jen chvíli. V tuto situaci je vhodná pokrývka hlavy, ale ne ledajaká, Pro bonvivány se hodí spíše elegantní bekovka, která má jistý francouzský styl a hodí se ke všemu. Pro pány, kteří mají rádi slušnější oblečení, volí košile, stylové svetry, volnočasová saka, je plátěná bekovka jasnou volbou. Pokud se náhle změní počasí, bekovka zahřeje nebo vás ochrání před nečekaným deštěm.

plátěná bekovka
Plátěná bekovka proslula v seriálu Peaky Blinders.

Stylový doplněk

Nemusí jít pouze o počasí, plátěná bekovka je opravdu stylový doplněk a pro ty co si na módě potrpí, je jasnou volbou. Boviváni jsou všude po světě, samozřejmě nemusí mít vytříbený vkus v oblékání a ani ho na ulici nepoznáte. Třeba je kus požitkáře také ve vás, jen o tom nevíte. Nebojte se přestat vnímat všechnu nervozitu a špatnou energii v okolí, vyjděte ven s čistou hlavou, pěkně oblečení, třeba s právě se zmiňovanou oblíbenou plátěnou bekovou na hlavě a vše si užívejte naplno.