Lifestyle
Běh s regenerací – to vše spojují kompresní podkolenky dámské

Běh s regenerací – to vše spojují kompresní podkolenky dámské

Běháte rády a často? Nebo jste jen příležitostná sportovkyně a sem tam si vyběhnete do přírody. Máte rády dlouhé a rychlé procházky, nebo jen rekreační chůzi? Máme pro vás skvělý tip na podkolenky dámské s kompresními vlastnostmi, které vám pomohou s regenerací svalů a zajistí vám správné zatížení dolních končetin. Běh patří mezi nejoblíbenější sportovní aktivity, které můžete dělat prakticky kdykoli, a za jakéhokoli počasí. Stačí Vám k tomu jen správné funkční oblečené a dobré běžecké boty. Funkční legíny, tričko, mikina, běžecké boty, ale i kompresní podkolenky, to je běžné běžecké vybavení, bez kterého se neobejde jak začátečník, tak zkušený běžec.

podkolenky dámské
Podkolenky zlepšují prokrvení končetin.

Podkolenky dámské mají speciální konstrukci

Podkolenky dámské určené pro sportování mají speciální konstrukci a střih. Střih je navržen tak, aby působil tlakem na místa na dolních končetinách, které jsou při běhu namáhány, a jejich namáhání může vést k mnoha komplikacím. Délka podkolenek je pod koleno, kde končí lemem. Kompresní podkolenky dámské tak mají stahovací efekt, který pocítíte okamžitě. Stahování je zejména okolo kotníku a v lýtkové části. Stahování svalů tak přispěje k regeneraci svalů, správnému prokrvení končetin, zvýšení průtoku krve a většímu okysličování svalů.

Podkolenky jsou prevencí proti křečovým žilám.

Kdy je vhodné nosit podkolenky?

Kompresní podkolenky dámské jsou vhodné prakticky na každodenní nošení, při sportu nebo jen na procházky. Zkrátka všude, kde dochází k přílišnému zatěžování dolních končetin. Zjednodušeně zejména při stání nebo sezení v zaměstnání. Neocenitelné jsou při dlouhodobém cestování v nejrůznějších dopravních prostředcích. U zátěžového sportu, zejména při běhu, sjezdovém lyžování,  nebo rychlé chůzi. Nosit podkolenky se vyplatí – je to osvědčená prevence proti křečovým žilám. Budoucí maminky je rovněž ocení v těhotenství a své uplatnění najdou také ve zdravotnictví.