Nezařazené
Pár faktů k offshore účtům

Pár faktů k offshore účtům

Otázky spojené s offshore bankovnictvím, založením a fungováním různých offshore společností jsou velmi aktuálním tématem. A to nejen u nás. Existují snahy o určitou transformaci a transparentnost tohoto způsobu obchodního a finančního podnikání. V oblasti offshore bankovnictví se to například projevuje tím, že mnohé banky zavádějí dodatečné ověřování a požadavky při zakládání si offshore účtu v bankovní instituci.

offshore účet
Offshore účet můžeme založit až po našem ověření bankovní institucí.

Dodatečné požadavky na offshore účet

V offshore bankovnictví se stále častěji objevují dodatečné požadavky k otevření bankovního účtu v zahraničí. Na ty však nejsme asi zvyklí. Tyto požadavky jsou však zcela opodstatněné. Mělo by se takto předejít praní špinavých peněz, daňovým podvodům nebo protiprávním jednáním a činnostem, které mohou být výjimečně spojovány s offshore podnikáním.

Offshore banka si může vyžádat reference

Vaše nová offshore banka si může požádat o doručení platných referenčních finančních dokumentů. A to z banky, kterou momentálně používáte v domovské zemi. Mělo by z nich být jasné, jaký je váš zůstatek na účtu, pohyby na něm a výpisy z vašeho účtu za posledních šest až dvanáct měsíců. Mnohé offshore banky se vás mohou ptát, na jaký druh obchodování a finančních operací budete offshore účet potřebovat a jaké finanční operace na něm provádět.

Offshore bankovní centra pod rostoucím tlakem

offshore účet
Původ peněz je třeba doložit.

Offshore bankovnictví je již delší dobu pod určitým tlakem. Snahou je předcházet a zastavit nezákonnou činnost. Proto chce mnoho offshore bank dodatečnou dokumentaci při zakládání offshore účtů. Chtějí vědět, odkud peníze, které budou nebo již jsou uloženy v jejich bance, pocházejí. Pokud jsou vaše finanční prostředky z pracovních příjmů a jsou na výplatních páskách od zaměstnavatele, pak jim to bude bohatě stačit. Pokud si chcete uložit i výnosy z investic, offshore banka může požádat o informace o povaze vašich investic a kde jsou drženy. Pokud máte na svém offshore účtu značné finanční prostředky z obchodních nebo realitních transakcí, možná budete muset poskytnout prodejní smlouvy nebo jiné relevantní dokumenty.