Cestování
Dovolená Rhodos – neposkvrněné město bohů

Dovolená Rhodos – neposkvrněné město bohů

Řecko má k dispozici hromadu nádherných rekreačních destinaci, ale dovolená Rhodos se vymyká ze všech představ o dovolené v Řecku. Jedinečný ostrov se svými jedinečnými plážemi, památkami a hlavně lidmi. Pokud tedy uvažujete nad letní dovolenou v Řecku a na Rhodosu jste ještě nebyli, tak vám přinášíme pár informací o této destinaci, které vám alespoň trošku přiblíží a odhalí poklady tohoto ostrova.greece

Co nám dovolená Rhodos nabídne?

O tomto ostrově se říká, že má všechno, co typická letní dovolená vyžaduje a co by měla mít, ale my vám raději představíme pár konkrétních míst, které se vyplatí vidět. Jako první bych zmínila pláž Prasonisi, která patří nejen ke řeckým, ale i světovým přírodním unikátem. Tuto pláž totiž obklopuje moře z jedné, i z druhé strany, a to ze západu Egejské moře a z východu Středozemní moře. Pokud fandíte vodním sportům nebo si chcete vyzkoušet některý z nich, právě zde najdete přímo ideální povětrnostní podmínky.

 

prasonisi
Pláž Prasonisi – oblíbené místo turistů

Dovolená Rhodos také nabízí skvělou možnost na romantickou podvečerní procházku. Určitě zavítejte na Filerimos, 18 metrů vysokou vyhlídku ve tvaru kříže, ze které se vám naskytne krásný pohled na téměř celý ostrov a také na širé moře. Po cestě zas můžete nahlédnout do starověkého kláštera, který stojí nedaleko. Neuvěřitelným zážitkem je, samozřejmě, i samotné město Rhodos, jehož dominantou je středověký Palác Velmistrů. Večer to nejvíce žije na Hippokratova náměstí, kde najdete množství kaváren či barů.

dovolená rhodos
Pohled na Rhodos z této vyhlídky vám vyrazí dech.

Pár praktických informací, které se vám určitě sejdou

Jediné, co vám tam bude možná překážet budou komáři a prudké slunce, proto je třeba se vybavit kvalitním repelentem a také opalovacími krémy s vyšším faktorem. Čas v Řecku je o hodinu před tím naším, co si ani výraznější nevšimnete a nepostřehnete. Ostrov je propojen autobusovými linkami a jedna cesta vás bude stát kolem dvou až tří eur. Lidé jsou na turisty zvyklí a jsou k nim velmi přátelští, čili problém nebude ani s lámavou angličtinou, ba dokonce někteří obchodníci vám budou vědět zboží nabídnout i v češtině.
Dovolená Rhodos je vhodná pro skupinky mladých lidí, pro zamilované páry, ale i pro rodinky s dětmi. Na Rhodosu si jednoduše užije dovolenou každý.