Dovolená 2016 – poznejte Itálie a jeho ostrovy

Zatímco venku ještě vládne pravá zima a mrazivé počasí nebo možná za vaším oknem právě poletují sněhové vločky, vy už můžete začít přemýšlet nad výběrem letní dovolené a myslí se tak přenést na sluncem prohřáté pláže. Jaká by měla být vaše letní dovolená 2016? Nad tím se již v těchto dnech začínají zamýšlet mnozí z nás, protože není nic příjemnějšího než si právě v zimě prohlížet na internetu či v katalozích krásné přímořské scenérie a snít o létě a letní dovolené. Navíc, právě takový včasný výběr a rezervace letenky na letní dovolenou vám může ušetřit i nemálo finančních prostředků z rodinného rozpočtu, protože mnozí prodejci nabízejí zajímavé first moment slevy.

Dovolená 2016
Dovolená v Chorvatsku je velkým lákadlem pro turisty každý rok

Dovolená 2016 – vsaďte na osvědčenou klasiku jako je Chorvatsko a Itálie!

Možná se i vaše dovolená 2016 bude nést v duchu osvědčené klasiky v poměrně blízkých přímořských zemích, jako je např. Chorvatsko a Itálie. Tyto země patří každoročně k velmi oblíbeným stálicím cestovního ruchu i díky velmi příjemnému klimatu, krásným letoviskům a možnosti absolvovat i řadu zajímavých prázdninových zážitků a atrakcí, ať už sportovních, adrenalinových nebo spíše spojených se zábavou pro děti i dospělé, případně s poznáváním historie. Právě severní Itálie patří k mimořádně oblíbeným destinacím pro rodiny s dětmi nejen kvůli své blízké dostupnosti, ale také díky letoviskům s jemnými písčitými plážemi, mírným vstupem do moře a řadou zábavních parků (např. Lunapark, Aquapark, ZOO, Dětský svět, Gulliverlandia).

Dovolená 2016
Itálie je také osvědčenou zemí, která má velmi příjemné klimatické podmínky

Co ještě nabízí dovolená Itálie?

Kromě severní Itálie či tzv. Italského Jadranu, kde můžete svou letní dovolenou spojit i s výletem do známých a kouzelných Benátek či Terstu, nabízí dovolená 2016 v Itálii i další velmi atraktivní lokality, jako je např. Palmová riviéra, Toskánsko, Kampánie s překrásným Amalfským pobřežím či Kalábrie. Dokonalou třešničkou na dortu jsou však pro Itálii i jeho překrásné ostrovy, kterých není málo (např. Sardinie, Sicílie, Capri, Ischia) a také pobyt na některém z nich se pro vás může stát nezapomenutelnou dovolenou.