Bydlení a zahrada
Bydlení je hra fantazie a zručnosti

Bydlení je hra fantazie a zručnosti

bydlení
Zapojte fantazii a vytvořte si útulné bydlení

Řešíte právě teď zařizování nebo změnu interiéru nového bytu nebo rodinného domu nebo rekonstrukci toho původního a zdá se vám to náročné a únavné? Opak může být pravdou, protože bydlení je hra! Stačí pouze trochu fantazie, šikovnosti a inspirace a dokážete si zařídit doopravdy každý typ bydlení. Nejrůznějšími fintami, doplňky a kroky dokážete i z malého prostoru vyčarovat prostranné a vzdušné bydlení nebo z neútulného prostoru vytvořit pěkné prostory, kde se budete cítit útulně a kde se vám bude dobře relaxovat.

Když nestačí finance…

Jak již bylo zmíněno v předchozím odstavci, můžete zařizování bydlení brát jako hru. Tudíž se to může místo nudné a povinné záležitosti stát zábavou. Pokud jste v takové „hře“ limitováni finančními prostředky, můžete hojně využívat starších materiálů, které díky vaší kreativitě a fantazii můžete proměnit na doopravdové skvosty.

V dnešní době není nic nemožné a nábytek si můžete zhotovit i z dřevěných palet nebo dokonce i z kartonu.

Například zmiňované využití dřevěných palet v domácnosti je doopravdy pestré a dá se z nich s trochou zručnosti vytvořit sedačka, čelo postele, jídelní stůl, poličky, skříňky, komody, regál na víno nebo květináče.

Pokud se vám moc nechce shánět a vytvářet paletový nábytek, můžete jednoduše vzít nebo koupit starší kousky, které stačí natřít nebo nějak ozdobit a nikdo nepozná, že se jedná o již letitý kus nábytku. V případě sedacích souprav třeba stačí pouze nový přehoz přes sedačku nebo nové polštářky a sedačka rovněž vypadá jako nová.

bydlení
Prostor oživí i fototapety

Nastěhovali jste se do bytu, kde je kuchyňská linka, která vypadá, že už něco prožila a popravdě se vám vůbec nelíbí? Není to rozhodně důvod k tomu, abyste za velké peníze kupovali novou. Úplně postačí, když si například vyměníte pouze skříňky nebo dvířka na nich nebo stávající linku natřete nebo potapetujete a ušetříte. Navíc konečný výsledek může vypadat daleko lépe než úplně nová linka.

I doplňky a detaily jsou důležitou součástí interiéru. Můžete jimi hodně oživit prostory (obrázky, fototapety, malby na stěnách a podobně). Všechny tyto možnosti rozzáří vaše bydlení a budete si zde připadat příjemněji.

Bydlení je hra! Zapojte i děti!

Pokud nejste příliš kreativní typ člověka, můžete se inspirovat například na internetu (HOMEbydlení.cz) nebo v časopisech o bydlení. Do úprav bytu můžete klidně zapojit i vaše děti. Děti jsou totiž velice kreativní a mohou vymyslet něco, co se vám bude velmi líbit. Tak jen směle do toho – vyrábějte, tvořte a renovujte!

Tags :