Lifestyle
Bílá košile na pracovní pohovor

Bílá košile na pracovní pohovor

V životě se nám naskytuje plno zkoušek a na hodně z nich je důležité se správně připravit. Konkrétně pohovor s budoucím zaměstnavatelem může hodně ovlivnit, jak se váš život bude vyvíjet dál. Pokud jdete na pohovor je nutné dodržovat pár základních pravidel. Jak všichni víme, první dojem je velmi důležitý a proto je potřeba obléci se slušně. Žádné vytahané mikiny, trika nebo ošoupané kalhoty. Dále je důležité jak se představíte. Je nutné mluvit nahlas a zřetelně, žádné kuňkání a při podávání ruky mějte stisk pevný. Samozřejmostí je slušné chovaní, poděkujte, poproste a v žádném případě nemluvte sprostě. Bílá košile je jako oblečení pro pány základem.

bílá košile
Bílá košile je základem pro pohovor.

Správně zvolený outfit je důležitý – bílá košile

Budeme-li se zabývat konkrétně pánskou módou je vhodnější zvolit jemné a ne moc křiklavé barvy. Oblíbená je světle šedá, modrá, ale nejvíce se nosí košile bílá. Záleží jak moc důležitý pohovor vás čeká, pokud se hlásíte na vysoký post do prestižní firmy, muži chodí na pohovor v obleku. Pokud pozice není tak důležitá, stačí elegantní černé kalhoty, do nich bílá košile. Oblíbený je také elegantní lehký světřík přes hlavu. Pokud si plánujete vzít kravatu, bílá košile je jedinečná v tom, jak snadno se k ní všechno hodí. Bílá košile je velmi univerzální a každá barva na ní vypadá skvěle.

bílá košile
Bílá košile je elegance sama.

Bílá barva košile působí klidně a rozvážně a to u pohovoru potřebujete. Čistá bílá vám dodá odvahu a budete se díky ní cítit dobře. U pohovoru rozumně promýšlejte svá slova. Říkejte spíše pozitivní názory, než negativní a nepomlouvejte ostatní firmy. Nebojte se pokládat otázky, tím dokážete že vás pracovní pozice opravdu zajímá. Na konci se rozlučte stejně vroucně jako jste se přivítali a zeptejte se do kdy se vám ozvou. Zbývá už jen čekání na rozhodnutí, u něj však nemusíte mít nervy, protože pokud jste splnili všechna pravidla a máte zkušenosti, určitě vámi pozici obsadí.