Bydlení a zahrada
Pohovky a malé prostory – prakticky a všestranne

Pohovky a malé prostory – prakticky a všestranne

Každý obývák by měl mít jednu dominantu – kvalitní sedací soupravu. Co ale uděláme v případě, když vaše obývák nedisponuje takovými rozměry, abychom do ní vpratali velkou, dominantní sedačku? Sehnat vhodnou sedačku do malé obýváku je často nad lidské síly, protože většinou se sedačky vyrábějí ve velkých provedeních, a to nejen do tvaru I, ale i L nebo U. Taková sedačka se do skromného prostoru určitě nevejde, proto třeba hledat rozumnou alternativu. Skvělou volbou jsou pohovky. Pohovky jsou nejen funkční a praktické, ale také velmi stylové, takže zkrášlí a zútulní jakoukoliv obývák. A to není všechno, těch výhod je samozřejmě mnohem více!

pohovky
Pohovky jsou nejen funkční a praktické, ale také velmi stylové.

Pohovky pro hosty

Pohovky jsou tak všestranným kouskem nábytku, že je využijete nejen v obývacím pokoji, ale klidně i v jakékoliv jiné místnosti. Dětský pokoje, pokoj pro hosty, pracovna nebo dokonce ložnice. Pohovku oceníte všude tam, kde rádi lenošíte, čtete nebo se díváte na televizi, ale především tam, kde přespávají vaši hosté. Ne každý má prostor na to mít ve svém domě i pokoj pro hosty, ale když u vašich dveří zazvoní nečekaná návštěva, s pohovkou se nemusíte bát o to, že nebudou mít místo na přespání. Jednoduše ji roztáhnete a máte pohodlné a prostorné lůžko pro kohokoliv. Takto budete vždy připraveni a nečekaní hosté vás už nikdy nepřekvapí.

pohovky
Aby pohovky vydrželi, musí být vyrobeny z kvalitního materiálu

Pohovky – kvalita, kvalita a ještě jednou kvalita

Není však pohovka jako pohovka. Široký výběr pohovek vás může velmi snadno zmást, hlavně, pokud jste si předem nepromysleli, což by měla vaše vysněná pohovka splňovat. Pohovku přece nekupujete na jeden, dva roky. Aby něco vydržely, musí být vyrobeny z kvalitního materiálu. V obchodech najdete nejčastěji látkové pohovky, přičemž látka musí být odolná vůči oděru a měla by se dát i lehce vyčistit, aby byla vaše pohovka jako nová i po několika letech používání. Dejte si pozor i na kvalitu konstrukce. Mějte na mysli, že rozkládací mechanismus by měl být dostatečně pevný na to, aby dokázal odolávat i každodennímu rozkládání aniž by se porouchal.