Cestování
Plavba lodí vás okouzlí

Plavba lodí vás okouzlí

Stereotyp a žádné nové podněty mohou člověka časem nudit. Výjimkou nejsou ani cestovatelé, kteří už po určitém čase zažívají na dovolené stále stejný program, vidí stejná místa – prostě jim dojdou inspirace. Tehdy by se jim sešlo prožít něco nového a znovu v sobě objevit to úžasné nadšení turistů. Zajímavou volbou je plavba lodí. Je to nezapomenutelný výletní zážitek, který musíte alespoň jednou v životě zažít. Plavba lodí bývá vždy zdrojem skvělých zážitků a patří mezi nejromantičtější aktivity. Popularita odpočinku na lodi roste závratným tempem a stejně oblíbené jsou i poznávací plavby po řekách. Plavba lodí je výborný způsob dovolené pro všechny věkové kategorie – každý si tam najde to své a dokonce ještě více.

plavba lodí
Poznávejte svět na lodi

Plavba lodí po moři

Dovolená na výletní lodi je úplně jiná než klasická dovolená. Během plavby lodí máte možnost navštívit několik zemí, států či míst během pár dní. Je to úžasný pocit, že každý den můžete strávit dovolenou v jiné destinaci. Většinou dovolená na lodi vypadá tak, že loď pluje během noci a každý den zakotví na jiném místě a vy můžete vidět nové atrakce, památky, či odpočívat vždy na jiné pláži. Vzrušující, že? Všední hotely vyměníte za pohodlnou palubu s nádherným výhledem na moře. Plavba lodí je nevšední zážitek, uvidíte nádherné východy a západy slunce, místa, ostrovy, pobavíte se a poznáte nové lidi. Začnete relaxovat od nalodění až po návrat do přístavu. U Slováků patří mezi nejoblíbenější a nejvíce se prodávají plavba po Středozemním moři. Zahrnuje totiž všechny pro nás oblíbené jižní státy a bonusem je, že je navštívíte hned několik. Takto můžete na jedné dovolené poznat Itálie, Španělsko, Portugalsko či Řecko.

plavba lodí
Plavbu lodí si můžete vyzkoušet na moři nebo např. na plavbě po Dunaji

Plavba lodí po Dunaji

Plavba lodí však neznamená jen obrovské výletní lodě, moře a exotiku. Své kouzlo mají i poznávací nebo tedy vyhlídkové plavby lodí. Jednou z nejoblíbenějších na Slovensku je plavba po Dunaji. Během sezóny se plaví po Dunaji stovky výletních lodí a lidé si z paluby vychutnávají unikátní pohled na krásy Bratislavy a Devína. Je to skvělý způsob jak si zpříjemnit víkend. Udělejte si výlet do muzea Danubiana, plujte pod bratislavské mosty a užijte si výhled na Bratislavský hrad či zříceniny hradu Devín. Oblíbené jsou také plavby do Vídně.

Tags :