Nezařazené
3 základní tipy pro dobrý webdesign

3 základní tipy pro dobrý webdesign

Vytvořit dobrý webdesign stránky se dnes díky množství předvolených témat, návodů, video návodů a dalších zdá jako jednoduchá záležitost. Stačí si otevřít internet, zadat správné klíčové slovo a neměl by to být problém. Zdání však mnohdy klame a na to, aby byl váš webdesign skutečně kvalitní, je zapotřebí omnoho víc. Jak se říká, detaily tvoří celek, a tak se v dnešním článku nebudeme zaměřovat na všeobecné postupy tvorby web stránek, ale na konkrétní maličkosti, které jsou tak důležité a ve kterých lidé tak často dělají chyby.

Logo, které si lidé zapamatují

webdesign
Nové logo je součástí webdesignu stránky

Možná to bude znít dost zvláštně, ale logo je základem i pro váš webdesign. Mnoho lidí tomu neklade přílišnou důležitost, no většina marketingových znalců vás přesvědčí o opaku. Jednoduché a výstižné logo na vhodném místě působí na návštěvníky stránky důvěryhodně. Navíc, kromě samotných webových stránek, vám to udělá i dobrou reklamu, která je v dnešním světě tolik potřebná a důležitá. Proto byste tedy měli popřemýšlet nad tím, aby vaše logo bylo výstižné a kvalitní, aby si ho lidé zapamatovali a případně vám mohli dělat reklamu.

Fotografie jsou pro webdesign důležité

Hned druhou investicí v pořadí by měly být fotografie, které pro webdesign chcete použít. Kvalitní fotografie od profesionálního fotografa dělají na stránce zázraky. Nejdůležitější jsou samozřejmě v případě stránek, na kterých propagujete své produkty. Zde se vizuální podoba výrobku opravdu hodí, no je téměř žádaná. Avšak v případě jiných typů stránek se fotografie hodí minimálně stejně. Fotografie mohou web stránky oživit a zatraktivnit. Navíc podle nejnovějších trendů je fotografie základem UI webdesignu. Tento webdesign je charakteristický tím, že fotografie tvoří pozadí stránek.

Navigace nahoře i na boku

Orientace návštěvníků by na vaší stránce měla být skutečně jednoduchá. Všeobecně totiž platí, že vaše stránky mají 8 sekund na to, aby zaujaly návštěvníka. Pokud se tomu tak v tomto čase nestane, většinou přichází na řadu zavření stránky a hledání dalších. Proto je tedy velmi důležité, aby vaše stránky byly přehledné a nabízely navigační menu, podle kterého se návštěvník zorientuje. Toto menu se umísťuje většinou na vršek nebo bok stránek. Dokonce by ani nevadilo, když na stránku umístíte menu dvě. Jedno bude primární (hlavní) a druhé bude takové doplňkové. Zde mohou být například umístěny odkazy na produkty, články a podobně.

Tags :