Sport
Zbraně nejsou pro každého

Zbraně nejsou pro každého

Je přirozené, že lidé mají ze zbraní strach, a to oprávněně. Je třeba s nimi umět především rozumně a zručně zacházet, protože v nesprávných rukou umí být mimořádně nebezpečné. Zbraně však nejsou jen o zabíjení a kriminalitě – jsou zejména o ochraně, ale také o sportu a zábavě. Abychom věci uvedli na správnou míru, asi žádný normální a psychicky zdravý člověk si nekupuje zbraň za cílem někomu ublížit. Ke koupi střelné zbraně by potřeboval zbrojní průkaz, který, samozřejmě, nedávají každému, kdo si o něj požádá – dostanete ho jen po složení náročných zkoušek a psychotestů. Nejžádanější jsou typy zbraní, na které zbrojní průkaz nepotřebujete a vystačíte si s věkem vyšším než 18 let. Ty mají většinou nižší výkon a jsou určeny zejména na sportovní účely a rekreační střílení.

Zbraně a bezpečná manipulace s nimi

Bez ohledu na to, zda vlastníte vcelku neškodnou airsoftovou zbraň nebo skutečnou střelnou zbraň, vždy byste s nimi měli manipulovat s největší možnou opatrností, abyste vy či někdo jiný nepřišli k úrazu. Se zbraní byste měli vždy zacházet tak, jako kdyby byla nabitá a před každou manipulací se přesvědčte, zda v ní nejsou náboje. Se zbraní nikdy nemiřte na nic a nikoho, na co nechcete střílet ani v případě, že zbraň není nabitá. Při jakékoliv manipulaci, kromě samotné střelby, musí být váš prst mimo spouště. Před nabíjením se přesvědčte, že vývrt hlavně, nábojová komora i závěr jsou čisté. Zbraň musí po celou dobu manipulace směřovat hlavní do cílové plochy nebo do bezpečného prostoru. Samozřejmostí by měla být absence alkoholu, návykových a jiných látek, které by mohly způsobit snížení vaší koncentrace. Také nesmíme zapomínat, že zbraně byste měli mít uloženy bezpečně v pouzdře a nenabité!

 

zbraně
Pamatujte – nejsou to zbraně, které zabíjejí, ale lidé, kteří zbraně drží.

Zbraně a zábava

Možná jste zůstali zaskočeni, ale zbraně opravdu mohou být i zábavné. Zkoušeli jste už airsoft? Doporučuji všemi jedenácti – výborná adrenalinová hra, při které se dokonale odreagujete a zažijete kopec zábavy. Airsoft není jen pro muže, osobně znám mnoho žen, které na tuto skvělou hru nedají dopustit a hrají i v čistě ženských skupinách nebo klasika – ženy vs. muži. Jediné co potřebujete, je dobrá airsoftová zbraň, ochrana očí a chuť pobavit se.

zbraně
Airsoft je opravdu zábava.

 

Tags :