Lifestyle
Jak správně pečovat o spodní prádlo?

Jak správně pečovat o spodní prádlo?

Když už jste si konečně vybrali skvěle padnoucí spodní prádlo, určitě oceníte, pokud vám vydrží co možná nejdéle ve skvělé formě. Máme pro vás pár tipů jak správně zacházet se spodním prádlem. Zaměříme se na skladování, praní a sušení spodního prádla. Spodní prádlo bychom měli skladovat ve skříni nebo v šatně a zejména pak podprsenky volně rozložené případně na ramínku. Podprsenky s výztuží pak můžeme skládat na sebe, tak aby nedošlo k deformaci kostic nebo košíčků. V žádném případě se nedoporučuje košíčky promačkávat.

spodní prádlo
Spodní prádlo skladujte volně rozložené.

Praní spodního prádla

Chcete-li zachovat spodní prádlo v co nejlepší formě, doporučujeme prát ho ručně. Díky šetrnému ručnímu praní nedojde k poškození krajky a materiál zůstane jemný a příjemný. Jako prací prostředek zvolte jemný gel, který je šetrný na jemné materiály, případně speciální gel na krajkové materiály. Nepoužívejte aviváž, která může způsobovat zašednutí bílého prádla a snížení elasticity vláken. Na konci prádlo nikdy neždímejte, mohly by se polámat kostice. Přebytečnou vodu jemně vymačkejte. Pokud byste přeci zvolili praní v pračce, máme pro vás pár triků. Před praním zapněte háčky podprsenky, aby se neponičila a nezatrhala krajka. Na praní vložte prádlo do pracího sáčku. Zabráníte tak mechanickému poškození materiálu. Spodní prádlo perte maximálně na 30°C. Použijte šetrný prací program.

spodní prádlo
Spodní prádlo perte ručně.

Jak správně spodní prádlo sušit?

Pokud jste spodní prádlo šetrně vyprali, můžete jej také šetrně vysušit. V žádném případě nepoužívejte k sušení bubnovou sušičku. Teplo ze sušičky ničí materiály a způsobuje větší opotřebení vláken. Spodní prádlo vám pak nevydrží v dobré kondici. Nesušte prádlo na přímém slunci, které může způsobit vyblednutí barvy. Místo toho můžete prádlo po vyprání urovnat a pověsit na šňůru sušák na prádlo. V neposlední řadě dbejte na pokyny výrobců na štítku, kde máte uvedeno jak se správně o spodní prádlo starat. Dodržujte tyto rady o péči o vaše prádlo a uvidíte, že vám spodní prádlo vydrží v dobré formě co možná nejdéle.