Bydlení a zahrada
Změňte svůj byt – pomohou vám svítidla!

Změňte svůj byt – pomohou vám svítidla!

svítidlá
Svítidla v kuchyni

Většina lidí ani netuší, jaký význam mají svítidla v oblasti interiérového designu. Zkušení bytoví designéři už ale jejich skrytý potenciál objevili, a tak se svítidla stávají nejen praktickou nevyhnutelností každého domu či bytu, ale i velmi vkusným doplňkem pro oživení jinak nudného a fádního interiéru. Jak je můžeme použít my sami, bez pomoci nákladných bytových designéru tak abychom docílili požadovaný efekt? Přečtěte si náš dnešní článek věnovaný svítidlům a načerpejte z něj nápady pro jednoduché a vkusné „předělání“ vašeho příbytku.

Svítidla na strop, stěnu nebo bodová světla

Pokud vybíráte základní svítidla do každé místnosti, je nejdříve dobré zvážit, k čemu budou sloužit. Jiné světlo je totiž potřebné do ložnice a jiné zase do pracovny či kuchyně. Je potřeba popřemýšlet nad tím, zda budete potřebovat pouze světlo na strop nebo pro vás budou lepší svítidla na stěnu či menší bodová světla. Další důležitou otázkou je intenzita a barva světla. Nejideálnějším řešení je zakomponovat do vašeho bytu i zatemňovače, alespoň tedy do hlavních místností, ve kterých budete trávit větší množství času. Tyto zatemňovače vám pomohou s ovládáním intenzity světla.

Rozhodně zaměřte pozornost na detaily

Hledáte svítidla, která nebudou u vás domu plnit praktickou funkci, ale spíše dekorační? Hlavně bodová svítidla jsou velmi vhodným nástrojem v případě, že chcete zvýraznit zajímavý dekorační prvek a to ať už se jedná o hodnotné umělecké dílo na stěně nebo rámeček s rodinnými fotografiemi na vaší poličce.

svítidlá
Bodová svítidla v obýváku

Správně zvolená bodová světla a místo jejich umístění mohou pro váš domov vytvořit skutečně jedinečnou atmosféru. Kromě toho se však bodová světla velmi často používají i na praktické osvětlení kuchyňské linky.

Svítidla na schody kvůli bezpečnosti i stylu

Samostatnou kategorií jsou svítidla na schody. Zde potřebujete, aby svítidla zvýšila bezpečnost vaši nebo vašich dětí. Ale například LED svítidla jsou skvělým způsobem, jak ozvláštnit interiér, a právě proto jsou tak oblíbená. Na schody můžete v klidu zvolit i různé barevné kombinace a variace. Zajímavé a čím dál tím populárnější jsou svítidla s modrým podbarvením.

Tags :