Svatba
„Zelená svatba“ – jak na to (1. část)

„Zelená svatba“ – jak na to (1. část)

svatba
Svatba pod širým nebem

Svatba se častokrát řeší pomocí dvou odlišných způsobů – buď se jedná o klasickou svatbu s rodinnými tradicemi, nebo se jedná o extravagantní svatbu, která je pojata jinak než tradiční metodou. V každém případě se jedná o událost, kde závisí na každém detaily, a proto jsou zapotřebí velké a důkladné přípravy, které jsou mnohdy spojeny s vysokými výdaji. Jestliže jste ekologický typ tzv. „zelený“ typ, může se vám líbit „zelená“ svatba. Pokud se pro takovou svatbu rozhodnete, budete se vlastně během celého vašeho „dne D“ řídit ekologickými řešeními, které ale budou zachovávat podstatu elegance a sofistikovanosti, kterou mnoho lidí od této události očekává v každém případě.

Jak si naplánovat „zelenou“ svatbu

svatba
Svatební oznámení z recyklovaného papíru

Svatební oznámení

Svatba a její přípravy vždy začínají odesláním svatebních oznámení vybraným hostům. Když už jste se rozhodli pro „zelenou“ ekologickou svatbu, určitě by měly být pozvánky natištěny na recyklovatelný papír. Pokud nemáte dost nápadů na to, jak by taková pozvánka měla vypadat, zkuste si najít a kontaktovat nějakého kaligrafa, který vám udělá návrhy a zároveň oznámení sám vypíše. V takovém případě se nemusíte bát, že by pozvánky nepůsobily dost osobně a zajímavě. Dalším řešením je odeslat svatební oznámení elektronicky, ale touto možností ztratí oznámení na kouzlu a tradičnosti.

Dary

Místo svatebních darů požádejte hosty o to, aby darovali spíše charitativní dary.

svatba
I půjčené šaty mohou být hezké

Šaty

Je samozřejmostí, že každá nevěsta chce na svojí svatbě vypadat jako princezna a chce být za hvězdu. Ale samotná svatba není pouze o nevěstě, ale je to hlavně o oslavě dvou lidí, kteří spolu začínají nový společný život jako manželé. Pokud jste se rozhodli pro ekologickou svatbu, nekupujte si drahé svatební šaty, namísto toho si šaty půjčete nebo si odkupte šaty „nošené“. Neznamená to, že máte jít na svatbu jako „šmudla“, ale na co utrácet za nové šaty, když si můžete sehnat šaty, které měl někdo jednou na sobě a vypadají jako nové, za daleko menší sumu? Další možností je, že si šaty necháte na zakázku udělat z nějakého ekologického recyklovatelného materiálu. Na takové svatbě by bylo vhodné, aby se všichni drželi tohoto motta a tak požádejte všechny hosty, aby se pokusili zařídit stejně jako vy a pořídit si „ekologické“ šaty.

Pokračování článku nájdte zde.

Tags :