Nezařazené
Teleskopické obušky – profesionální sebeobranný prostředek

Teleskopické obušky – profesionální sebeobranný prostředek

Teleskopické obušky jsou spolu s elektrickým paralyzérem nejpoužívanější prostředky sebeobrany. Konstrukčně se běžné obušky skládají ze tří kovových trubek, které se do sebe zasouvají. Teleskopický obušek lze prudkým pohybem vysunout. V současnosti se na trhu setkáváme s docela pestrou nabídkou těchto sebeobranných prostředků. Jsou to ale hlavně obušky kalené a obušky nekalené. Výrobci však nespí na vavřínech, proto k teleskopickým obuškem seženete i zajímavé příslušenství.

teleskopické obušky
Teleskopické obušky jsou nejpoužívanější prostředky sebeobrany.

Při výběru obušku se poraďte

Vybrat si správný obranný prostředek je ten nejlepší recept na zvýšení vašeho osobního bezpečí. V případě, že si s výběrem teleskopického obušku nevíte poradit samy, poraďte se s odborníkem přímo v prodejně. Teleskopické obušky kalené jsou již opravdu profesionálním prostředkem pro vaši obranu. Nejčastěji je můžete vidět u pasu policistů. Kalený teleskopický obušek si můžete koupit v několika variantách, ať už jde o délku obušku, jeho šířku, barvu nebo příslušenství.

Teleskopické obušky s protiskluzovou rukojetí

Protiskluzová rukojeť není při teleskopickém kaleném obušku jen takový rozmar – má své opodstatnění. Pokud uděláte rychlý pohyb rukou a příliš razantně se obuškem oženete směrem k útočníkovi, pak riskujete, že vám teleskopický obušek z uchopení rukou doslova vyletí. Tyto obušky mají však rukojeť z moc kvalitní gumy, díky které si budete při obraně mnohem jistější. Teleskopické obušky s ergonomickou rukojetí jsou další nabídkou mezi kalenými obušky. Díky těmto tvarům vám obušek padne skvěle do ruky a při případné obraně nebudete muset pro jeho udržení vynaložit tolik soustředění a síly.

teleskopické obušky
Teleskopické obušky nosí hlavně policajti.

Příslušenství k teleskopickým obuškem

Příslušenství a doplňky dokáží vylepšit používání a funkce obušku. Nejdůležitějším příslušenstvím je asi pouzdro na obušek, díky němuž ho budete pohodlně nosit, ale praktické jsou i svítidla nebo zrcadla, které umožňují získat lepší přehled o situaci i za rohem. Kvalitní pouzdra na teleskopické obušky musí také umožňovat snadné a rychlé vytažení obušku v případě ohrožení.