Rekonstrukce bytu – hra světla a minimalismus

Jak dopadne rekonstrukce bytu, kterou má pod palcem léty ověřený bytový designér s dlouholetými zkušenostmi? Přesně tak, jak dopadl tento typický bratislavský byt v původním stavu. Požadavky majitele byly stručné a jasné – pohodlný minimalismus a množství úložných prostorů.

Zda rekonstrukce bytu splnila účel, uvidíte sami …

Kuchyně dle svých představ
Přispůsobte si svou novou kuchyň podle sebe.

Sjednocený prostor je základ

Jelikož majitel trval na minimalistickém designu, rekonstrukce bytu se soustředila zejména na sjednocení prostoru. Za oběť tedy padla příčka, která dříve dělila kuchyň od obývacího pokoje, a tím vznikl mnohem větší a hlavně příjemnější prostor. Pro ještě lepší dojem byly ve více místnostech použity stejné barvy a materiál, např. šedý obklad použitý v obývacím pokoji, v kuchyni, v koupelně i v ložnici, tak stejný nábytek v lesklém bílém designu, zda stejné čalounění na pohovce v obývacím pokoji i na posteli v ložnici.

Ohled na útulnost

Pokud máte pocit, že kombinace bílé a šedé může působit více chladně než útulně, právě proto bytový designér navrhl, aby byla podlaha a některý nábytek (židle, stolek …) vyrobeny z přírodního materiálu – ze dřeva. K zútulnění přispěla i stěna v obýváku, která se stala zároveň i nejvýraznější částí bytu – oživili ji živé rostliny v její horní části spolu se stylovým RGB LED náladovým osvětlením.
Pokud byste podobnou “živou stěnu” s rostlinami chtěli i vy doma, určitě do toho jděte, nemáte se čeho bát. Rostlinky totiž kromě klasického zalévání a hnojení nepotřebují extra péči. Umístěním v blízkosti oken a tzv. hydroponické vložky zajistí jejich bezproblémový růst.

Rekonstrukce bytu
Sjedocení prostoru kuchyně dle svých představ.

Pohled na moderní kuchyň

Rekonstrukce bytu využila LED osvětlení i v kuchyni. Zde je třeba zaměřit pozornost na dvě věci. Tou první jsou kuchyňské skříňky, které jsou připevněny na stěnu tak, aby dolů pod nimi vznikl prostoru, který může opticky přidat na velikosti kuchyně, abyste v ní necítili stísněně. Druhým aspektem jsou dveře vedoucí z kuchyně do vedlejší místnosti – ty byly vyrobeny na míru, aby ladily s kuchyňskou linkou.
Koupelna a ložnice byly už jen doladěny ve znamení moderního minimalismu, který se osvědčil hlavně v obývacím pokoji av kuchyni, tedy v místnostech, kde trávíme nejvíce svého času.