Sport
Pohled ženy na airsoft – vše, co by o něm měli vědět

Pohled ženy na airsoft – vše, co by o něm měli vědět

airsoft
Kombinace něžného pohlaví a zbraní byla vždy zajímavá

Paintball nebo airsoft – stále více se ve svém okolí setkávám se ženami, které si tento druh sportu a zábavy v jednom oblíbili a staly se rovnocennou konkurencí i pro chlapy, kteří s nimi hrávají. To byl jeden z důvodů, proč jsem se nechala přemluvit, když mi přítel oznámil, že jeho narozeniny oslavíme spolu s partou na airsoftu. Během toho jednoho odpoledne jsem však získala pár fajn poznatků, o které se určitě vyplatí podělit i s vámi, ostatními ženami, které zvažujete, že kvůli svým partnerem si airsoft také vyzkoušíte.

Je airsoft opravdu vhodný pro ženy?

Zásah z airsoftové zbraně BOLÍ a nevěřte nikomu, kdo vám bude tvrdit opak. Pravděpodobně vás jen bude chtít nalákat na airsoft za každou cenu nebo vůbec nemá vyvinuté receptory bolesti. Během hry STÁLE noste ochranu obličeje a očí. Totiž, asi po pěti minutách, co jsme vyběhli na airsoftové hřiště, se na mě sputila sprška kulek. Ve svém provizorním úkrytu jsem ji však ustála, pak jsem napočítala do 5 a začala jsem střílet i já, dá se říci, že dost naslepo. O chvilku jsem slyšela jako můj přítel křičí “Dostal jsem to!” a odchází do tzv. čakačky. Nemůžu říct, že mě to nepotěšilo, jsem dost soutěživá. Teprve když jsem tam o pár minut přišla za ním, pochopila jsem, jakou osudovou chybu udělal. Namísto ochrany celého obličeje si zvolil jen ochranné brýle a tak se mu uprostřed čela již začala tvořit celkem slušná modřina.

airsoft
Airsoft někdy bolí a proto je zapotřebí pořádná ochrana

Pár zásad, ktoré by sa pri airsofte mali dodržiavať

Nesnažte se své spoluhráče přesvědčit, abyste celý den hráli pouze na “bezpečné zabití” (t.j když se přiblížíte k někomu blíže než 5 m, musíte mu ukázat zbraň, už nemůžete střílet a odcházíte na čakačku), budou vás na 100% ignorovat. Nikdy nehrajte airsoft se svým přítelem, buďte v jiném týmu jako on. Pokud totiž náhodou nad ním vyhrajete, tentokrát budete na gauči v obývacím pokoji spát vy. A to po tak náročném dni tedy vůbec není příjemné!

Pokud vás tento druh zábavy zaujal a chtěli byste si obstarat i vy nějaké zbraně, případně ochranné prostředky, skvělý výběr najdete zde.

Tags :