Lifestyle
Pár užitečných tipů jak vybírat pánské košile

Pár užitečných tipů jak vybírat pánské košile

pánské košile
Vybrat košili, která vám bude perfektně sedět není tak jednoduché

Zdá se, že ne nadarmo se říká, že stužková dělá z chlapců chlapy, protože košile a oblek působí elegantně a vyspěle. Právě v tomto období si většina chlapců uvědomí, že na té košili přece jen něco bude, a proto dobrovolně vymění ve svém šatníku trička za elegantní pánské košile. Často si však s jejich výběrem sami poradit nevědí a dělají zbytečné chyby, které je stojí čas, ale i peníze.

Velikost, střih, délka…

Na první pohled jednoduchý výběr. Ten se však komplikuje hned při vstupu do prodejny. Kvalitní pánské košile totiž lze vybírat podle několika faktorů, než jen základních (M, L, XL, …). Každý máme jiný typ těla, a tak je důležité znát své míry, aby nám košile fakt dobře sedla. Při zkoušení si třeba všimnout několik detailů. Vnitřní strana límce by měla přiléhat ke krku, ale ne až příliš těsně. Otestovat to můžete tak, že pokud vložíte dva prsty pod límec bez použití síly, tak je velikost límce správná.

Volné košile už dávno nejsou v módě, a tak si vybírejte z kategorie slim fit. Kontrolovat můžete podle toho, zda obepíná ramena a paže a knoflíky by měly být zapnuty téměř „na doraz“. Časté chyby se dělají zejména při výběru délky, ta se měří na rukávech a také na samotné košili. Rukávy by při upažení měli končit někde u kořene palce, případně kloubu palce. Pokud budete nosit košili zastrčenou v kalhotách tak byste měli mezi nohama spojit její přední a zadní okraj. V případě, že jde o košili no volný čas, tak by její délka měla sahat těsně pod pás.

pánské košile
Správně vybrané pánské košile působí elegantně

Rozeznáte kvalitní pánské košile?

Základním prvkem kvalitní košile je spolehlivý a zejména kvalitní materiál. Určitě tím nejkvalitnějším a nejvhodnějším je bavlna, ale i zde známe několik druhů. To nejlepší, co můžete na trhu sehnat jsou pánské košile z ELS (extra long staple) bavlny, která disponuje extra dlouhými vlákny, které dosahují minimálně 35,7 mm. Jsou příjemné na dotek, mají delší životnost než ostatní a určitě jsou tou nejlepší volbou, jakou pánské košile nabízejí.