Lifestyle
Modrá košile je nadále plnohodnotnou součástí pánského šatníku

Modrá košile je nadále plnohodnotnou součástí pánského šatníku

Pánská modrá košile je na trhu již mnoho let. Stále je velice módní a právě proto ji má v šatníku každý muž. Každý po ní totiž musí jednou za rok sáhnout, ať už se jedná o divadlo, ples, pohřeb nebo svatbu. Mladá generace košili potřebuje do tanečních a nebo k maturitě, aby dodželi určitý dress code. Někteří se naopak živí prací kde je košile na denním pořádku, bývají to zejména pracovníci vyšší ekonomické sféry jako šéfové, podnikatelé, manažeři, ale patří zde také například finanční poradci. Určitě jste jeli někdy vlakem a již při nákupu lístku se na vás usmíval prodejce v modré košili nebo poté na perónu koordinoval vlaky výpravčí opět ve stylové košili.

modrá košile
Modrá košile je nadále in.

 

Modrá košile je dobrá košile

Již zmíněná modrá košile je mezi muži oblíbená. Obecně modrá barva působí velice klidně, rozvážně a stylově. Modré barvě dávají přednost například lidé, kteří jsou přepracovaní a unavení, protože je modrá košile přivede do harmonie a pohody. Říká se, že modrá barva se nosí na úřady kde přináší úspěch.

modrá košile
Modrá košile se hodí i do letní pohody.

 

Modrá košile není jen jedna

Z pohledu barvy rozlišujeme světle a tmavě modrou. Světle modrá ze sebe vyzařuje čistotu, klid, dodává vám inspiraci a tmavě modrá působí spolehlivě, uklidňuje a lépe lépe se s ní nablízku soustředíte. Je známo, že světlé košile se nosí více na denní nošení a tmavé košile na večerní události nebo akce. Dále dělíme modré košile podle události, na kterou si ji chceme vzít. Modrá košile více vzorovaná a s jinak barevnými podšívkami je spíše na volnočasové nošení a působí více sportovně. Modrá košile, která je jednobarevná se vzory více ležérními a elegantními se nosí na slavnostní nebo společenské události. Můžete si pořídit také flanelovou hřejivou košili na doma do chladných dnů. Poslední vlastnost, podle které si můžete modrou košili vybírat je střih košile. Klasický a tradiční střih je rovný neboli regular fit, nic jím nezkazíte a budete vypadat skvěle. Poslední dobou jsou také trendy vypasované košile slim fit, kdy košile pěkně rýsují postavu.