Sport
Význam Krav Magy pro děti

Význam Krav Magy pro děti

Krav Maga
Nikdy nevíte, kdy se může vaše dítě vyskytnout v nebezpečné situaci

Tento izraelský způsob sebeobrany je stále ve vývinu a jednou z odnoží je i Krav Maga pro děti. V komunitě Krav Maga Global je také označována také jako Krav Junior. Pokud si myslíte, že půjde o přípravu dětí pro život ve speciálních jednotkách a protiteroristických složkách, tak to naštěstí není pravda.
I když má Krav Maga přívlastek “efektivní způsob sebeobrany vyvinut z techniky boje z blízka pro speciální izraelské jednotky”, při Krav Junior je to naštěstí postavené přesně opačně. Jedná se hlavně o to, aby toto trénování děti bavilo a nebrali to prioritně jako trénink, ale spíše jako atraktivní hru.

Děti se musí také vědět bránit

Pokud si myslíte, že děti se bránit nepotřebují, tak to bohužel v dnešní době neplatí. I když nežijeme v extrémně nebezpečné době, je stále zapotřebí, aby se děti uměli alespoň částečně bránit. Je třeba si uvědomit, že způsobem obrany je i správná reakce. Protože je jasné, že dítě se nedokáže efektivně a dlouhodobě bránit před dospělým útočníkem, ale někdy stačí i malá změna chování a dokáže díky tomu značně snížit rizikovost situace.
Při potřebě sebeobrany nemluvíme však pouze o obraně při pokusu o únos, ale často i při fyzické šikaně nebo napadeni skupinou jiných dětí. Díky Krav Maga se děti naučí jak správně reagovat. Neznamená to, že se z nich stanou nindžové, kteří ovládnou školní dvůr, ale místo toho budou umět správně reagovat.

Krav Maga pro děti musí být více o hře

Krav Maga
Krav Maga pro děti je vedena zejména hravou formou

Výhodou Krav Magy Junior je to, že celý koncept je postaven na principu her a zábavy, protože děti se přirozeně chtějí hrát a je to pro ně nejlepší forma učení, tak i tréninky jsou postaveny tak, aby Krav Magu nevnímali jako trénování, ale pouze jako novou hru.

Právě díky tomuto přístupu je Krav Maga Junior velmi oblíbená a děti ji rádi navštěvují. Velkým plusem je i to, že děti mají pohyb, protože v dnešní době už nemají tolik pohybu jako potřebují. Naproti tomu trénování Krav Maga jim tento pohyb potřebný pro zdravý vývoj a vývin přinese.
Tak proč nespojit příjemné s užitečným a nepřihlásit své dítě i na Krav Maga. Za zkoušku nedáte nic, protože první tréninky jsou většinou na zkoušku zdarma.

 

Tags :