Nezařazené
Krása – slovo, které má mnoho podob

Krása – slovo, které má mnoho podob

krása
Není důležitá pouze vnější krása

Krása…krásné ženy, krásné věci, krásné zážitky… Co je to vlastně krása? Pro každého člověka je krásné něco jiné, protože krása je věcí velmi individuální. V čem např. spočívá krása ženy? V jemných črtách tváře? V dokonalé postavě? V bohatých, dlouhých vlasech nebo zářivé pleti? Je pravdou, že mnohé z toho ke kráse ženy výrazně přispívá, ale důležité je to, co ze ženy vyzařuje. Krása ženy je i její úsměv, něha, harmonie, pozitivní energie, optimismus, smysl pro humor. Pro ženu je nejdůležitější to, jak vnímá sebe samu, jak je spokojená se svým vzhledem, se svým tělem a s celkovým vnitřním prožitkem, jak je spokojená se svým životem.

Co všechno se skrývá za krásou ženy?

Přitažlivost a vnější krása ženy ve velké míře souvisí s tím, jak se o sebe žena stará. I když jste pracovně hodně vytížená a máte mnoho povinností, určitě si zasloužíte upravené vlasy a nehty, pravidelnou návštěvu kosmetiky nebo příjemný relax ve formě masáže, pěkné oblečení, boty, kabelku. Věřte, že upravená ženy, která se o sebe pravidelně stará, se cítí mnohem sebevědoměji. Pokud se žena věnuje něčemu, co ji naplňuje a dělá to ráda (např. záliby, sport, cizí jazyky, cestování, příroda, umění), pak je spokojená, šťastná a vyrovnaná a je to na ní znát. A právě v tom spočívá její krása.

krása
A ta vnitřní nezmizí ani po letech

Krása nezmizí s věkem…

Přijmout sebe samu takovou, jaká jste, i se svými nedokonalostmi a chybami a smířit se s prvními vráskami a stárnutím, je velmi osvobozující. Vždyť každá vráska, jizva nebo strie je vzpomínkou na váš život, na jeho krásné i stinné stránky, na úsměvy, slzy i bolest, na štěstí mateřství. Krása, která je v nás, se neztratí ani s přibývajícím věkem, nezničí ji ani rány, které nám uštědří život. Stává se tak jenom zralejší a silnější. Krása je dokázat žít svůj život naplno a těšit se z maličkostí.

Slovo krása má mnoho podob, je to relativní pojem, který je složité přesně charakterizovat, postačí však, když si každý z nás najde svou vlastní charakteristiku …

Tags :