Nezařazené
Kancelářský stůl – důležitá součást každé kanceláře i pracovny

Kancelářský stůl – důležitá součást každé kanceláře i pracovny

kancelársky stôlPráce, počítač, kancelář – to je náplň běžného dne většiny pracujících lidí. Platí to hlavně v případě lidí, kteří se živí duševní prací. Tito lidé tráví za pracovním stolem velké množství času, proto je důležité, aby se za stolem cítili pohodlně a příjemně. Kromě práce však v dnešní době tráví mnoho lidí velkou dávku času za stolem i doma. Proto byste měli dbát na to, aby vámi koupený stůl splňoval určité parametry.

Kancelářský stůl – jaké parametry zvolit?

Výška

Kvalitní kancelářský stůl by měl mít optimální výšku, prostornou pracovní plochu, úložné prostory a výhodou jsou i speciální otvory v zadní části, které mohou nejčastěji sloužit například na umístění počítačových kabelů. Optimální výška kancelářského stolu je 70 až 80 cm. Na tuto výšku byste měli opravdu dbát, protože nižší či vyšší stůl může mít neblahé účinky obzvlášť pro vaši páteř.

Pracovní plocha

kancelársky stôlDalším důležitým aspektem ideálního stolu je dostatečná pracovní plocha. Odborníky jsou doporučovány pracovní plochy o rozměrech minimálně 70 x 140 cm. Tyto rozměry by vám měli zabezpečit dostatečný prostor pro umístění počítače na kancelářský stůl, klávesnice a nejrůznějších kancelářských pomůcek. Pokud však chcete na stůl umístit další věci, doporučuje se pracovní plocha o rozměrech 80 x 200 cm. V případě, že se vám třeba nelíbí velké kancelářské stoly, můžete zvolit jistou alternativu v podobě stolů s přídavnými částmi, které vám pracovní plochu zvětší v případě, kdy to opravdu potřebujete.

Úložný prostor

Pro organizaci a uspořádání pracovních věcí je potřebný i dostatek úložného prostoru. Úložný prostor někdy bývá součástí samotného stolu v podobě panelu se zásuvkami. V případě že stůl touto možností v základu nedisponuje, můžete si dokoupit externí úložný prostor v podobě posuvných boxů a podobně.

Ideální materiál

Materiál, ze kterého je kancelářský stůl vyrobený, a jeho odolnost vůči poškození je rovněž důležitým faktorem při výběru. Záleží na vašich možnostech a finanční částce, kterou chcete a jste ochotni do stolu investovat. Samozřejmě, stejně jako u ostatního zboží, najdete levnější alternativy, kde se však nemůžete spolehnout na dlouhou trvanlivost. V případě, že se rozhodnete zainvestovat do kvality a koupíte si stůl z masivu, můžete se spolehnout na to, že vám vydrží mnohem déle.

Kancelářský stůl by však měl být každopádně vaším společníkem, se kterým se budete cítit dobře a pohodlně a u kterého se vám bude dobře pracovat a přemýšlet.