Podnikání
Je založení offshore společnosti legální?

Je založení offshore společnosti legální?

Mnoho začínajících i aktivních podnikatelů, kteří se až tak dobře v oblasti fungování offshore společností v zahraničí nepohybují, mohou nabývat dojem, že se jedná o další způsob, jak obcházet zákony. Pokud navíc pravidelně sledují ekonomické mediální zpravodajství, ve kterém se čas od času objeví informace o nelegální činnosti páchané vlastníkem offshore společnosti, mohou si o založení offshore společnosti někde za mořem myslet něco špatného a negativní. Buďte však bez obav, zahraniční offshore aktivity jsou zcela legální formou zahraničního podnikání. Občas, samozřejmě, přijde k velkým peněžním machinacím, za nimiž stojí osoba, která se zajistila zahraniční firmou. Offshore banky a bankovní ústavy se však snaží všechny své klienty stále důkladněji a detailnější prověřovat a chránit tak soukromých podnikatelů s poctivým záměrem.

založení offshore společnosti
Co obnáší založení offshore společnosti a jaké poskytuje výhody?

Považuje se založení offshore společnosti za daňový únik?

Občas se stává, že mnohé offshore daňové ráje představují pro mnohé evropské země „zlodějů daní“. Podnikatelé se prý pro založení offshore společnosti rozhodnou a zrealizují jen proto, aby se vyhnuli placení a vlivu vysokých daní, které by měly přinést do státního rozpočtu konkrétní země. Mnoho evropských vládních systémů, které nevědí do státní kasy přivést finance jinak než daněmi, se snaží offshore podnikání omezit nebo dokonce i úplně zakázat. Náš právní systém zahraniční offshore podnikání a firmy akceptuje a jejich zákaz by byl dokonce nezákonný. Pokud se tedy rozhodujete o založení vlastní offshore společnosti a trocha se bojíte o legitimitu vašich podnikatelských aktivit, můžete být zcela klidní.

Jaké jsou výhody založení offshore společnosti?

Založení offshore společnosti nespočívá pouze v nulových nebo velmi nízkých daních. Majiteli poskytuje další spektrum různých výhod. Mezi ty hlavní patří omezení zákonných povinností, žádné dědické ani darovací daně a žádné exportní a importní limity. Veškerý majetek offshore společnosti je skutečně dobře chráněn. Vlastník zahraniční offshore firmy zůstává v anonymním prostředí a vyhne se nadbytečné byrokracii. Zcela zanedbatelné jsou také položky za jednotlivé administrativní úkony v procesu založení a správy offshore společnosti.