Lifestyle
Jak se starat o lidské clip-in vlasy

Jak se starat o lidské clip-in vlasy

clip in vlasy
Krásné vlasy už může mít každý

Pokud přemýšlíte nad prodloužením svých vlasů, jednou z možností je i použití clip in vlasů. Tato metoda je nenáročná a s trochou šikovnosti ji v klidu zvládne doma každá žena. Tato metoda je výhodná nejen z hlediska časového, ale rovněž je šetrná k vaší peněžence a k vašim přírodním vlasům. Výběr typu clip in vlasů závisí od toho, jak často nebo jak moc je budete nosit. Pokud si je pořizujete například kvůli jedné akci, můžete si pořídit syntetické clip in vlasy. Pokud je však plánujete nosit dlouhodobě a pravidelně, jednoznačně nejlepším řešením jsou lidské, tedy přírodní, clip in vlasy. Ty vypadají přirozeně a navíc nabízí širokou škálu možností, co se úprav týče. Můžete je bez problémů barvit, žehlit a natáčet stejně tak, jako vaše vlasy. Abyste si však nemysleli, že si s nimi užijete jenom radosti, je potřebné upozornit vás na to, že je potřebné se o lidské clip in vlasy i pečlivě a důkladně starat.

Žehlení a natáčení jen se sprejem

Chcete svůj účes upravovat podle aktuální nálady? Jeden den mít vlasy rovné a druhý den si je zase trochu nakulmovat? Pokud používáte 100% lidské clip in vlasy, není to vůbec žádný problém. Musíte však myslet na to, že stejně jako vaše přírodní vlasy, i ty clip in, potřebují a vyžadují starostlivost. Nesmíte zapomenout na to, že v případě, že se rozhodnete vystavit vlasy teplotě kolem 200 – 300°C, musíte je nejdříve ošetřit speciálním sprejem, který je před vysokou teplotou ochrání. Pokud máte syntetické clip in vlasy, žehlení a kulmování je vysloveně zakázané. Zničíte tak nejenom samotné clip in vlasy, ale i svou žehličku nebo kulmu.

Pozor na česání

Co se česání týče, doporučuje se clip in vlasy česat pouze hřebenem se širokými zuby nebo velmi kvalitními kartáči na vlasy. Je potřebné dbát na to, abyste si clip in vlasy rozčesávali pouze tehdy, až je vytáhnete ze svých přírodních vlasů. V opačném případě se může stát, že se clip in vlasy zachytí do hřebenu nebo kartáče a můžete je vytrhnout spolu s vašimi.

Jak umývat clip in vlasy?

clip in vlasy
Na clip in vlasy používejte speciální šampon

Umývání clip in vlasů by rovněž mělo probíhat až po jejich vytažení z vašich přírodních. Rovněž se nedoporučuje jejich mytí každý den. Optimálně by se měly vlasy umývat jednou maximálně dvakrát za měsíc. V případě, že je budete mít často, mohou ztratit svůj lesk a vlastnosti, kvůli kterým jste si je pořizovali. Umývání by navíc mělo probíhat pomocí speciálního šamponu, který je určený výhradně pro clip in vlasy, vlažné vody a směrem od shora dolů.

Nezapomeňte ani na kondicionér!

Stejně tak jako v případě vašich přirozených vlasů, nezapomínejte ani v případě clip in vlasů na kondicionér. Stačí nanést pouze malé množství, nechat ho působit 5 minut a potom opět důkladně vlasy opláchnout. Používání kondicionéru je důležité hlavně proto, abyste vlasům dodali dostatek živin a aby se vlasy neštěpily a nelámaly.

Tags :