Zábava
Chystáme dětskou narozeninovou oslavu s kouzelníkem

Chystáme dětskou narozeninovou oslavu s kouzelníkem

Máte doma malého oslavence? První narozeninové oslavy většinou probíhají pouze v kruhu nejbližší rodiny, ale s přibývajícím věkem přibývají i hosté. Chcete na letošní oslavu pozvat i kamarády vašeho dítěte? V tom případě se vám určitě bude hodit několik tipů, jak na to. Je důležité, abyste vybrali vhodné téma oslavy, připravili občerstvení, které bude chutnat, vytvořili program, aby se nikdo nenudil a jako bonusový tip pozvali kouzelníka.

kouzelník
Kouzelník oživí narozeninovou osalvu vašich ratolestí

Výběr tématu

Prvním krokem k úspěšné dětské oslavě je správné vybrání tématu. Téma oslavy není to nejdůležitější a oslava může být i bez tématu. Ovšem pokud zvolíte nějaké téma, mohou se vám potom všechny ostatní kroky vymýšlet a realizovat jednodušeji. Klasikou mezi tématy jsou princezny, piráti, kovboji nebo indiáni. Nemusíte se však omezovat pouze na tato témata. Fantazii se meze nekladou. Nám se například minulý rok osvědčilo téma kouzelník a magie.

Pozvánky na oslavu

Druhým krokem je vytvoření pozvánek s ohledem na téma, které jste vybrali. Pozvánka by měla být zábavná a poutavá a to hlavně pro děti. Rovněž však nesmíte zapomínat na to, že pozvánka musí obsahovat důležité informace pro rodiče, tak aby věděli, kam mají své děti odvézt a podobně.

Dort a občerstvení

Z občerstvení je zřejmě tím úplně nejdůležitějším dort. Dokážete si představit dětskou oslavu bez dortu? V současné době se velké oblibě těší dorty, které ztvárňují různé postavičky. Ale není to podmínkou. Důležitým pro vás by mělo být to, aby byl dort úplně nebo alespoň z části sladěn s tématem oslavy. Co se náplně týče, zkuste vybrat nějakou neutrální (čokoládová nebo ovocná). Můžete tím zamezit tomu, že někomu dort nebude chutnat. Opět jeden tip z naší oslavy: dort dětem „vykouzlil“ přímo kouzelník.

Další občerstvení závisí na tom, jak dlouho bude oslava trvat, tedy jak dlouho se u vás hosté zdrží. Pokud se jedná o oslavu delší (například celodenní), je důležité, abyste pro děti připravili nějaké hlavní jídlo, a potom stačí koupit nějaké křupky, chipsy, případně ovoce. Na naší oslavě se téměř okamžitě snědly toasty, muffiny a jednohubky.

Kouzelník nebo nafukovací hrad?

Program oslavy záleží víceméně na vašich možnostech (prostorových, finančních či tématu oslavy). Nejčastěji děti zabaví kreativní činnosti, jako například kreslení či společenské hry. Pokud jste například vybrali téma piráti, můžete je poslat hledat ztracený poklad, pokud jste se naopak rozhodli pro téma princezny, můžete zkusit malování na tvář. Na naší oslavě s tématem magie byl i kouzelník – ten dokázal děti zabavit téměř 2,5 hodinovým vystoupením. Pokud máte dostatek finančních prostředků, můžete popřemýšlet i nad nafukovacím skákacím hradem, trampolínou a podobně.

kouzelník
Kouzelník umí zabavit a zaujmout i náročné děti
Tags :