Lifestyle
Boty s otevřenou špičkou

Boty s otevřenou špičkou

boty
Boty s otevřenou špičkou dokážou být skutečně elegantním kouskem ve vašem botníku

Boty s otevřenou špičkou se považují za nejvíc sexy obuv, kterou si mohou ženy obout. Totiž vhodně kombinují volnost sandálů a eleganci lodiček. Vysoké podpatky prodlužují nohy a zároveň posilují lýtkové svaly. Otevřená špička pak dodává botám ten správný look, který se hodí pro každou příležitost. Můžete si je obout na formální oslavy, ale skvěle se hodí i k neformálnímu oblečení, například ke skiny džínsům. Přetrvávajícím omylem zůstává, že do bot s otevřenou špičkou se nemohou nosit silonové punčocháče. Kvalitní silonky bez zbytečného prošívání na špičce estetice chodidla neuškodí a zároveň udrží vaši nohu v teple a pohodlí. Nesmíte však, dámy, zapomínat na kvalitní pedikúru.

Základní typy bot s otevřenou špičkou

Boty s otevřenou špičkou jsou na dnešním trhu v mnoha designových provedeních, barvách a stylech. Při jejich výběru se zaměřte na událost, při které budete boty nosit.

  • Styl Stiletto se vyznačuje velmi tenkým podpatkem a je vhodný na velmi formální příležitosti. Nejlepší boty tohoto stylu najdete v neutrálních barvách – černé, tmavomodré a béžové.
  • Styl Kitten je podobný stylu Stiletto, ale má menší podpatek. Tento typ boty se hodí pro ženy, kterým se líbí otevřená špička, ale netroufnou si na vysoké podpatky.
  • Boty na klínku s otevřenou špičkou jsou také oblíbené. Poskytují noze oprou, ale zároveň si zachovávají eleganci vysokého podpatku, který se směrem ke špičce zužuje.
  • Platformy s otevřenou špičkou v sobě spojují klínový a platformový podpatek a zároveň eleganci otevřené špičky. Takový typ boty užijete zejména v letních měsících.
boty
Luxusní boty s otevřenou špičkou

Boty s otevřenou patou

Zvláštním typem bot s otevřenou špičkou je ten, kde je otevřená i pata. V minulosti tento typ bot nosily zejména starší dámy, které tento styl převzaly spolu se sukňovými kostýmy 60. let. V současnosti zažívají tyto boty znovuzrození. Boty s otevřenou patou se mohou nosit celoročně a ozdobí jakýkoliv outfit. Při správně zvolené výšce podpatku působí velmi šik a moderně.

Tags :