Aby sedací souprava dokonale „pasovala“ do našeho interiéru

Sedací soupravy
Elegantní sedací soupravy – Drevona.sk

V dnešní době, kdy pomalu mizí z interiérů masivní obývací stěny a nahrazují je minimalisticky řešené skříňky, poličky a TV stolky, se sedací souprava stává dominantou celého prostoru. Jako dominanta pak plní velmi důležitou funkci – vytváří první dojem po vstupu do místnosti. Proto je velmi důležité, abyste sedací soupravu vybrali správně s ohledem na její kvalitu a design. Pokud tedy v nejbližší době plánujete koupi sedací soupravy, určitě si přečtěte náš článek.

Když představivost nestačí …

V první řadě je nejdůležitější rozhodnout se, jaké by vaše nová sedací souprava měla mít rozměry. Je tedy potřeba brát ohled na rozměry vašeho obývacího pokoje – sedačka nemůže být moc malá, aby se v pokoji „neztratila“, ale naopak nemůže být ani moc velká, aby nezabírala většinu prostoru pokoje a pokoj pak nepůsobil stísněným a přeplněným dojmem. K tomu, abyste vybrali správně, vám poradíme malý trik: Vyznačte si místo, kde plánujete postavit vaši novou sedací soupravu – např. malířskou páskou nebo si ji můžete „vystavět“ z prázdných krabic. Tak získáte představu o tom, jaké rozměry sedací soupravy jsou pro váš pokoj nejvýhodnější.

Sedací souprava pohodlná pro každého

Kromě velikosti prostoru, do kterého umístíte svoji novou sedací soupravu, je potřeba vzít v potaz i velikost vaší rodiny, tedy kolik lidí budete chtít na sedací soupravu usadit. Podle toho si můžete jednak vybrat vhodnou velikost a jednak i tvar sedací soupravy (trh dnes nabízí různé tvary sedací souprav – rovné, do tvaru „L“, do tvaru „U“ a podobně). Podstatnou věcí je rovněž počet polštářů, z kterých by se měla vaše sedací souprava skládat. Pokud se např. skládá třeba jen ze dvou polštářů, předpokládá se, že na ní budou většinou sedět jen dva lidé (každý má přece rád pohodlí a nikdo nemá rád sezení v mezeře…).

Aby sedací souprava ladila s interiérem

Sedací soupravy
Stylová a designová sedací souprava

V neposlední řadě je třeba přihlédnout k designu, který bude vaše nová sedací souprava mít. Pokud máte interiér zařízen v rustikálním stylu, je vhodné upřednostnit sedací soupravu, která má zaoblená opěradla na ruce, pěkně tvarovaná záda a i polštáře v tomto stylu. Pokud máte moderní interiér, je vhodné tento doplnit sedací soupravou, kde jsou upřednostněny čisté linie a méně ozdobné čalounění.