Nezařazené
5 základních pravidel pro tvorbu web stránek

5 základních pravidel pro tvorbu web stránek

1) Tvorba web stránek nepřesyťte stránku informacemi

Ani vám se určitě nelíbí, když máte na svém pracovním stole chaos, ve kterém se neumíte pořádně zorientovat. Proto se, když vytváříte webovou stránku, snažte, aby bylo vše přehledné a neumisťujte na ni prvky s informacemi jen tak narychlo a bez rozmyslu. Na domovskou stránku umístěte jen nejdůležitější informace a nechte na návštěvníkovi, ať si vybere, jestli chce o něčem vědět víc nebo ne. Podrobnější informace skryjte do hypertextových odkazů, které se budou zobrazovat v nových oknech.

tvorba web stránok

2) Kontakt

Často se stává, že návštěvníci stránky nebo zákazníci chtějí nechat feedback nebo položit nějakou otázku. Na většině stránek to funguje tak, že musí vyplnit online formulář. To však mnoho lidí odradí, protože ne každého baví vypisování formulářů, nehledě na to, že tyto formuláře často vyžadují informace, které ani zákazník uvést nechce. Také se stává, že formulář nesplňuje to, co zákazník potřebuje. Při tvorbě webových stránek proto raději přidejte odkaz na emailovou adresu, na kterou může zákazník v rychlosti napsat, co potřebuje. Snažte se vytvořit design, který bude zajímavý a praktický, ne otravný. Víc informací získáte taky tady.

3) Při tvorbě web stránek myslete na všechny detaily

V případě, že na svých stránkách zveřejňujete nějaký delší seznam, například seznam článků nebo zaměstnanců, je dobré, když dolů na stránku umístíte odkaz, který návštěvníka hodí zpět na začátek stránky a ušetří mu tak nekonečně dlouhé scrollování.

4) Přinuťte návštěvníky, aby se na stránku vrátili

Pro tvorbu web stránek je určitě důležité, aby byla stránka dobře zpracovaná po vizuální stránce, avšak mnohem důležitější je obsah. A právě na to mnozí web designéři často zapomínají. Pro úspěšnost stránky je přínosné, když doplňujete a obnovujete její obsah. Přidávejte čerstvý obsah a uvidíte, že to má něco do sebe.

5) Vše by mělo být zřejmé

Určitě se vám už stalo, že jste navštívili nějakou webovou stránku a vůbec jste netušili, o co na ní jde. Je velmi důležité, aby návštěvníkovi bylo hned jasné, co je cílem stránky, kterou jste vytvořili. Nemělo by trvat víc než pár sekund, než zjistí, kde se vlastně nachází a jestli informace, které nabízíte, jsou ty, které hledá.