Sport
5 + 1 způsobů, jak můžete hrát airsoft

5 + 1 způsobů, jak můžete hrát airsoft

Hrávate airsoft aktivně a pouze hledáte inspiraci, jak si můžete tuto hru ještě více oživit? Chcete si vyzkoušet nové způsoby hraní airsoftu? Nebo teprve uvažujete nad tím, zda bude tento sport a koníček v jednom vhodný i pro vás? Hledáte možnosti, co všechno vám airsoft může nabídnout? Pak jste tu správně, protože právě tento článek je věnován několika různým způsobem hraní airsoftu – tím nejznámějším, i tím méně známým.

1. CTF

airsoft
Airsoftová hra CTF

CTF nebo i Capture the flag – způsob hry, při níž jsou hráči rozděleni do dvou týmů, přičemž každý tým má svou vlastní vlajku. Cílem hry je ukořistit vlajku (případně jiný objekt) soupeře a v bezpečí ho dopravit na své stanovisko.

2. TDF

TDF nebo také Team death match – opět jsou hráči rozděleni do dvou týmů, přičemž po uplynutí stanoveného časového limitu vyhrává tým, kteří uštědřil soupeři největší počet zásahů.

3. FFA

FFA (Free for all) – Každý hraje za sebe a samozřejmě vyhrává ten, který zůstane jako poslední “naživu”.

4. Prezident

airsoft
Aktivní hra v terénu – President

Airsoft hra s názvem “Prezident” – Jeden z hráčů je označen jako prezident, kterému je přidělen tým bodyguardů. Úkolem bodyguardů je chránit prezidenta před druhou skupinou hráčů (označování i jako teroristé nebo vrazi). Pokud prezident dostane co jen jeden zásah, hra končí a vyhrává tým teroristů/vrahů. Pokud však bodyguardi přivedou prezidenta do bezpečí (předem určené místo), vyhrává prezident a jeho tým.

5. Alien

Alien, tedy mimozemšťan, je styl airsoftové hry, při níž je jeden z hráčů označený jako alien/mimozemšťan a všichni ostatní hráči hrají za “obyčejných lidí”. Úkolem mimozemšťana je proměnit všechny lidi také na mimozemšťany (stačí k tomu jeden zásah), naopak, úkolem lidí je zabít mimozemšťana (resp. i lidí, kteří už stihli být přeměněni na mimozemšťanů), přičemž zabít mimozemšťana se dá pouze zásahem do předem určené části těla.

+ 1 bonusový tip pro velikonoční airsoft

airsoft
Zábava na Velikonoce s airsoft

Nuže, a protože se nám pomalu blíží Velikonoce, na závěr přidáváme ještě jeden bonusový tip na velikonoční airsoft: Poproste nezaujatou osobu, aby vám v prostorách, kde budete hrát airsoft, poschovávala velikonoční vajíčka, které budete vy jako hráči hledat.

Hrát můžete buď v týmech, nebo “Free for all”. A když někdo najde vajíčko, vaše role je jasná – trefit ho airsoftovou zbraní a vzít si vajíčko od něj!

Tags :